Viktória Botošová Správy

Rýchlocesta R7 zo Zámkov po Lučenec stále v hre: Pripravuje sa štúdia, stavať chcú už o pár rokov!

Plánovanej cesty sa už mnohí vodiči nevedia dočkať. Určite by odľahčila preťaženú a často nebezpečnú starú cestu. Pozrite, ako sa projekt pohol.

Ilustračný obrázok k článku Rýchlocesta R7 zo Zámkov po Lučenec stále v hre: Pripravuje sa štúdia, stavať chcú už o pár rokov!
Zdroj: TASR

Štúdiu realizovateľnosti na rýchlostnú cestu R7 z Nových Zámkov po Lučenec vypracuje bratislavská firma Amberg Engineering Slovakia. Pozrite sa, na kedy je naplánovaná výstavba!

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) za dodanie rýchlostnej cesty R7 zaplatí 235.348 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Taký je výsledok súťaže podľa oznámenia zverejneného vo vestníku verejného obstarávania.

Rozhodujúca bola cena

Diaľničiari pôvodne odhadovali cenu za štúdiu vo výške 350.000 eur bez DPH. V súťaži si vyberali z piatich ponúk a kritériom pre výber víťaza bola najnižšia cena. V tendri sa elektronická aukcia nepoužila.

Dodávateľ tak musí pre NDS zhodnotiť a doplniť varianty tejto rýchlocesty. Zároveň má odporučiť najvhodnejší variant pre ďalšie rozpracovanie z hľadiska technického, dopravného, ekonomického a environmentálneho.

Začiatok výstavby rýchlocesty R7 je pre úseky medzi Novými Zámkami a Lučencom predbežne naplánovaný na rok 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM