Anton Hrachovský Hokej

Peter Trávniček pomáhal pri guláši, no teší sa aj na hokej: Finále by bolo krásne

Jedným z hokejistov, ktorí sú pred blížiacou sa sezónou na skúške v HC Nové Zámky je aj obranca Peter Trávniček. Ten sa spolu s ďalšími hráčmi a vedením klubu minulý týždeň zúčastnil Novozámockej súťaže vo varení gulášu.

Ilustračný obrázok k článku Peter Trávniček pomáhal pri guláši, no teší sa aj na hokej: Finále by bolo krásne
Foto: Anton Hrachovský

Tak ako po minulé roky, aj tento sa novozámocký hokejový klub zúčastnil obľúbenej Novozámockej súťaže vo varení gulášu. Šéfkuchárom bol generálny manažér tímu Michal Tóth, vo varení mu okrem Jána Pavligu a ďalších členov realizačného tímu sekundovali hokejisti Marek Dubec, Andrej Sucharda, Róbert Ölvecký s Petrom Trávničkom a tiež členovia fanklubu.

Novozámocký tréner Miroslav Chudý má pred sezónou k dispozícii vyše 30 hráčov, z ktorých si bude vyberať. Niekoľko hráčov ešte stále bojuje o miesto v tíme Nových Zámkov. Jedným z nich je rodák z Nitry – Peter Trávniček (na snímke).

24-ročný obranca Peter Trávniček pôsobil naposledy v MHC Martin. V sezónach 2013/2014 a 2014/2015 hrával na severe Európy, kde obliekal dresy švédskych klubov Söderhamn/Ljusne, Hedemora SK a IFK Ore. Ešte predtým si zahral aj v MHL (´juniorka´ KHL) za Patriot Budapešť. Dnes bojuje o zmluvu s HC Nové Zámky. S mladým obrancom sme sa počas varenia gulášu porozprávali.

Už ste v minulosti zúčastnili podobnej ´klubovej´ gulášovej akcie?

Raz som sa už takto zúčastnil. Ale v Nových Zámkoch je toto môj prvý guláš. Skôr ale chodievam na guláš s partičkou. Naposledy sme boli na Kyneku v Nitre.

Aký guláš máte najradšej?

Ja osobne mám rád skôr taký redší a nie moc štipľavý.

Ako hodnotíte dva týždne prípravy na ľade Nových Zámkov?

Po prvom, takom voľnejšom týždni, začal druhý týždeň už s trojfázovými tréningami. Tri dni sme mali trojfázový tréning, dva dni dvojfázový. Bolo to super, posilňovňa bola nastavená tak, aby sme túto prípravu zvládali. Veľa sa korčuľovalo, na čo je pán tréner Chudý dosť zameraný. Super nás to pripravilo na prípravné zápasy a uvidíme ako to zvládneme.

Ako sa cítite pred zápasom s Pavlodarom?

Ešte nevieme, aká bude zostava. Je nás šesť pätiek, tak uvidíme kto bude hrať a ako to tréner pomieša. Ale kondične sme veľmi dobre pripravení. Treba to ešte dokázať na ľade.

S kým ste počas prípravy vytvorili obrannú dvojičku? A s kým si v tíme najviac rozumiete?

V príprave sa to sem-tam trošku mení. Ale väčšinou, keď hráme v poobedných tréningoch, tak formácie vyzerajú tak, ako by mohli vyzerať počas zápasov. Najviac si rozumiem asi s brankármi. S nimi je to taký začarovaný kruh, sú takí svojskí (s úsmevom). V podstate sa tu poznám s viacerými chalanmi z nitrianskej juniorky, či už s Erikom Čaládim, Ondrejom Štefankom, Martinom Uhnákom, Albína Podstavka poznám z mužov. S Andrejom Suchardom som v Nových Zámkoch hokejovo vyrastal.

Minulú sezónu ste odohrali v MHC Martin, teraz sa pripravujete s Novými Zámkami. Ako na vás Zámky zapôsobili?

Musím povedať, že Zámky majú vysoké ambície. Potvrdzujú to aj kvalitou hráčskeho kádra. Vidno, že hráči na tréningoch makajú, latka je nastavená fakt vysoko. Myslím, že toto mužstvo bude v Tipsport lige veľmi veľmi konkurencieschopné.

Vás osobný cieľ do sezóny?

Dúfam, že určite bude play off. To určite chceme a potom je to už viac-menej o šťastí aj o zraneniach a ďalších veciach. Finále by bolo krásne. Aj s medailou.

Môže vás zaujímať:

Nepríjemná správa pre fanúšikov hokeja: Plánovaný reprezentačný zápas sa neodohrá

Jan Semorád je so Zámkami maximálne spokojný, zatiaľ býva s Brabencom

Hokejový fanklub má svoje vlastné logo: Čo naň hovoríte?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM