Anton Hrachovský Hokej

Jan Semorád je so Zámkami maximálne spokojný, zatiaľ býva s Brabencom

Na súpisku nováčika hokejovej Tipsport ligy pribudlo pred sezónou niekoľko zvučných mien. Jedným z nich je český útočník Jan Semorád, ktorý prestúpil na juh Slovenska zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Jan Semorád je so Zámkami maximálne spokojný, zatiaľ býva s Brabencom
Foto: Anton Hrachovský

V minulej sezóne sa, dnes už bývalý, útočnik HKM Zvolen prezentoval 52 kanadskými bodmi (23+29) v 66 zápasoch. V klubovej štatistike produktivity tak obsadil tretie miesto za Radovanom Pulišom a Kamilom Brabencom, pričom druhý menovaný je dnes už, rovnako ako Semorád (na snímke), hráčom Nových Zámkov.

Prvý týždeň zľahka, potom už naplno

Prvý týždeň na novozámockom ľade bral Semorád podobne ako zvyšok tímu, ako príležitosť sa rozkorčuľovať a spoznať nových spoluhráčov. Taká pohodička, s výnimkou náročných fyzických testov, ktoré mnohým hráčom príliš nevoňajú. Tento týždeň však tím už zaberá naplno, v dvojfázových tréningoch. „Minulý týždeň to bolo také spoznávacie, môj úplne prvý tréning na ľade bol vlastne až v piatok, pretože som mal problémy s brúsením korčúľ. No a od tohto týždňa už zaberáme naplno,“ prezradil Jan Semorád a dodal na tému fyzické testy: „Tie testy vždy niečo ukážu, ale hokej sa hrá na ľade. Každému vyhovuje pri testoch niečo iné, niekomu viac behanie, inému zas bicykel. Ale ako hovorím, tréneri z testov vždy niečo vyčítajú. Bolo to zdĺhavé testovanie, ako taký dlhý tréning, tak uvidíme.“

Veľká spokojnosť s novým pôsobiskom

Semorád sa presťahoval do Nových Zámkov, krátko po tom, ako klub angažoval ďalšieho hráča spod Pustého hradu – Kamila Brabenca. Obaja Česi by mali patriť v budúcej sezóne k ťahúňom Nových Zámkov. „S Kamilom (Brabencom – pozn.) sme nadšení z toho, ako to tu funguje. S ubytovaním sme maximálne spokojní, zatiaľ bývame spolu, ale to sa časom zmení, keďže každý máme svoju rodinu. Je vidieť, že všetci sa tu snažia, aby sme mali všetko, čo potrebujeme,“ zhodnotil podmienky v novom klube český útočník.

28-ročný rodák z Českej Lípy a odchovanec Trutnova Semorád patril spolu s Brabencom v uplynulom ročníku k lídrom, nielen klubovým, no i ligovým. V celkovej produktivite obsadil Semorád 7. miesto (52 kanadských bodov), Brabenec skončil dokonca druhý resp. tretí (63 bodov spolu s Lalibertém z Nitry). Bude mať táto česká ´dvojička´ v zostave Nových Zámkov dáke špeciálne úlohy? „Tieto veci sme zatiaľ nerišili. Myslím, že to počká, kým sa bude blížiť štart ligy. Potom si sadneme a budeme rozoberať, čo od nás tréner očakáva a čo ďalej,“ prezradil Semorád.

Môže vás zaujímať:

Hokejový fanklub má svoje vlastné logo: Čo naň hovoríte?

Novozámocký klub prišiel s novinkou: Staňte sa hokejovým organizátorom

Stanislav Škorvánek po prestupe do Nových Zámkov: Som rád, že som sa posunul

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM