Anton Hrachovský Hokej

Stanislav Škorvánek po prestupe do Nových Zámkov: Som rád, že som sa posunul

Ešte len 20-ročný slovenský brankár Stanislav Škorvánek sa stal pred blížiacou sa sezónou v Tipsport lige jednou z nových tvárí v kádri HC Nové Zámky. S gólmanom so skúsenosťami z reprezentačného dresu sme sa porozprávali po úvodných tréningoch na novozámockom zimáku.

Ilustračný obrázok k článku Stanislav Škorvánek po prestupe do Nových Zámkov: Som rád, že som sa posunul
Foto: Anton Hrachovský

Jednou z predsezónnych posíl hokejového klubu z Nových Zámkov je i mladý brankár Stanislav Škorvánek (na snímke), ktorý sa predstavil aj na tohtoročných majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Fínsku. Do Nových Zámkov prestúpil z Bardejova, ktorý predstavoval v uplynulej sezóne najvážnejšieho prvoligového konkurenta na postup do Tipsport ligy.

Z bývalého súpera člen tímu

Škorvánek dosiahol v minulej sezóne ako hráč Bardejova v 16 stretnutiach 1. hokejovej ligy úspešnosť 91,24 % zákrokov. V priemere inkasoval 2,67 gólu na zápas. V troch barážových stretnutiach zvýšil svoju úspešnosť zákrokov na 93,06 %.

Od minulého týždňa už zarezával Škorvánek na ľade v Nových Zámkoch s novými spoluhráčmi. „Postupne sa tu aj s chalanmi zabývame, po piatku už máme za sebou aj taký prvý vážnejší tréning a od nového týždňa začíname dvojfázovo,“ prezradil po tréningu mladý gólman. Po neúspešnej baráži o účasť v tipsportligovej sezóne 2016/2017 v drese Bardejova sa brankár so skúsenosťami z juniorských reprezentácií presunul na juh Slovenska, práve do Nových Zámkov. Prestup si pochvaľuje. „Tu je to už niekde inde, čo sa týka kvality aj podmienok. Sú tu ambície, dobré mužstvo,“ zhodnotil Škorvánek.

„Viacerí chalani mi písali aj sa smiali, že idem do Nových Zámkov, proti ktorým sme hrali vo finále (1. hokejovej ligy – pozn. red.) aj v baráži,“ opísal reakcie dnes už bývalých spoluhráčov Škorvánek a zároveň dodal: „Ja som rád, že som sa posunul, že rok po ´dvadsiatke´ som už v extraligovom mužstve, kde sú hráči, ktorí už niečo dosiahli a majú svoju kvalitu. Takže sa na to veľmi teším,“ prezradil mladý brankár, ktorého v roku 2013 draftoval v 5. kole Medveščak Záhreb.

„Hlavne, aby som tu zotrval počas celej sezóny a aby som zistil ako to v extralige funguje. Ale určite chcem odchytať aj nejaké tie dobré zápasy,“ načrtol svoje plány do blízkej budúcnosti Škorvánek.

„Mladý Škorvánek je vysoký brankár, ktorý zabojuje o miesto v zostave,“ vyjadril sa ešte v júni športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.

Reprezentačné a tipsportligové skúsenosti

20-ročný gólman Stanislav Škorvánek sa predstavil aj na reprezentačnej úrovni, keď hájil farby slovenského výberu do 17, 18 a 20 rokov. Brankár so skúsenosťami z Tipsport ligy chytal v minulom ročníku vo výbere Slovenska do 20 rokov v 1. hokejovej lige ale aj v Tipsport lige. V závere sezóny sa predstavil aj v drese barážového súpera Nových Zámkov – Bardejova.

V roku 2013 ho draftoval vo vstupnom drafte KHL v 5. kole zo 174. miesta Medveščak Záhreb.

Môže vás zaujímať:

Zámčania odštartovali tento týždeň prípravu na ľade: Čo hovorí na mužstvo tréner?

Nový muž v novozámockej bráne: Šimko chce potiahnuť mužstvo čo najďalej

ROZHOVOR s Jakeom Cardwellom: Je mi cťou hrať za Nové Zámky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM