Anton Hrachovský Hokej

Novozámocká Lokomotíva na záver sezóny prevalcovala súperov. Čo si na tíme najviac cenia tréneri?

V aprili sa konal v Nových Zámkoch záverečný hokejový turnaj EMHL kategórie do 9 rokov. Zúčastnili sa ho aj dva výbery domácej Lokomotívy. Žiaci z nášho mesta však svojich súperov vôbec nešetrili.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká Lokomotíva na záver sezóny prevalcovala súperov. Čo si na tíme najviac cenia tréneri?
Zdroj: HK Lokomotíva Nové Zámky

EMHL (EuroMinihokejLiga) je dlhodobá súťaž prípraviek oddielov ľadového hokeja v minihokeji. Cieľom tejto súťaže je zapojiť čo najviac detí do minihokejových zápasov a tým ich motivovať do ďalších tréningov, popritom prilákať na hokej ďalšie deti – rozšíriť hokejovú základňu v jednotlivých mestách.

Medzi jednu z bášt EMHL patria aj Nové Zámky, ktoré úspešne reprezentuje miestna Lokomotíva.

Domáca Lokomotíva v silnej konkurencii

Všetky zúčastnené družstvá boli na záverečnom turnaji v Nových Zámkoch rozdelené do dvoch skupín na základe konečnej tabuľky EMHL. Prvých 6 družstiev konečnej tabuľky EMHL vytvorilo Zlatú skupinu. Zišla sa tak silná medzinárodná konkurencia. Domácu Lokomotívu Nové Zámky doplnili dva rakúske výbery z Viedne (Tigers a Capitals), víťazný tím EMHL – UTE Budapešť a bratislavské tímy HOBA a Ružinov.

V Striebornej skupine sa predstavili Dunaujváros, Petržalka, HK Lamač, Piešťany, Rakety z Hoby a druhý výber novozámockej Lokomotívy. Ten tvorili hráči, ktorí nastúpili počas sezóny aspoň na jeden turnaj a doplnili ich hráči druhého ročníka.

V úvode turnaja si Novozámčania pripísali hladkú výhru nad silnou Budapešťou (4:0), nasledovalo víťazstvo nad Tigrami z Viedne (8:1), ktoré domáci doplnili remízou s druhým viedenským tímom Capitals (1:1). Aby mohli Nové Zámky pomýšľať na celkové víťazstvo na turnaji museli v nasledujúcich zápasoch proti HOBA White Sharks a Ružinovu vyhrať a nastrieľať čo najviac gólov. Novozámocká Lokomotíva podala skvelý výkon a po výhrach 6:1 a 4:0 vypukli oslavy víťazstva v Zlatej skupine.

S víťazstvom na turnaji i s celkovým umiestnením po sezóne v EMHL boli spokojní aj tréneri mladých Novozámčanov. „Na mojich zverencoch si toho cením viac. Napríklad oddanosť športu, ktorí robia. Počas sezóny boli ranné tréningy, ktoré začínali už od 6:15 hod na ľade a dochádzka na tréningy bola vždy skoro 100 %-ná. Následne treba oceniť aj ich húževnatosť, lebo tréningové jednotky im veru dali zabrať. Zvládli ich však na výbornú a výsledky sa potom dostavili v zápasoch. Platilo, že ťažko na cvičisku – ľahko na bojisku,“ opísal prístup mladých hokejových nádejí jeden z ich trénerov Norbert Lövinger.

Počas záverečného turnaja si prevzali individuálne ocenenia traja novozámockí najlepší hráči a strelci sezóny v EMHL: Mick Vadkerti, Luki Kuzma a Emča Tóthová.

„Pre mňa, ako trénera, bolo radosť pozerať, ako napredujú, čo sa týka nadobudnutých hokejových zručností, vytrvalosti a telesnej i psychickej odolnosti. A najdôležitejšou bola ich radosť z hry,“ dodal na adresu svojich zverencov tréner Norbert Lövinger.

Skvelý výkon podal na turnaji brankár Jozef Hamran, ktorý inkasoval počas celého turnaja len trikrát. K tomu mu výdatne pomáhali obrancovia Alex Segin, Alex Lövinger a Kristína Taricsová. Do útoku tradične velil najlepší strelec Mick Vadkerti (11 gólov), ktorému sekundovali Ema Tóthová (3), Samuel Botka (3), Lukáš Kuzma (3) a Samuel Slobodnik. V druhom družstve reprezentovali Nové Zámky Oliver Juhász, Jakub Ježo, Michaela Senková, Jakub Boťanský, Maťo Petráš, Dávid Rybárik, Adam Mellen, Ivan Polák a Samuel Vacho.

V čom tkvie sila novozámockej Lokomotívy?

„Sila kolektívu bola v tom, že každý jeden hráč či hráčka sa podriadili celku a v zápasoch odovzdali na ľade všetko, čo sa v tréningoch naučili. Vytvoril sa kolektív, v ktorom prevládajú kamarátske a súdržné vzťahy. Na ľade si navzájom pomáhali a aj vďaka tomu sme porážali súperov zvučných mien,“ dodal na záver Norbert Lövinger.

Konečné poradie celej sezóny EMHL:

  1. UTE Budapešť
  2. HK Lokomotíva Nové Zámky
  3. Wien Tigers
  4. Wien Capitals
  5. HOBA White Sharks
  6. HOBA Blue Rockets
  7. DAB Dunaújváros
  8. HK Ružinov
  9. HKL Bratislava
  10. HK Petržalka
  11. Danube Islanders
  12. Havrani Piešťany

Čítajte tiež:
Hokejový útočník Nových Zámkov Tomáš Török: Bola to úžasná jazda!
Mladý Tvrdošovčan nastúpil po prvý raz v základe slávneho Slovana Bratislava a hneď skóroval!
Maja (25) zo Srbska vo farbách Nových Zámkov: Sme najlepšie v lige a titul obhájime!
Richard Lintner o vzkriesení novozámockého hokeja: Je to fascinujúci a vzrušujúci príbeh!
Toto sme tu ešte nemali: Veľké hokejové oslavy na námestí v Nových Zámkoch! FOTO a VIDEO
Talentovaný Kevin (17) z nášho okresu v drese Slovana: Ešte o ňom budeme počuť!
Novozámčania po ôsmich prehrách v nadstavbe zabrali naplno, chcú späť spoločnú súťaž s Čechmi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM