Anton Hrachovský Futbal

Mladý Tvrdošovčan nastúpil po prvý raz v základe slávneho Slovana Bratislava a hneď skóroval!

Nedávno sme písali o veľkom talente slovenského futbalu – mladom záložníkovi ŠK Slovan Bratislava Kevinovi Kelem (18). Futbalista, ktorý pochádza z neďalekých Tvrdošoviec, prežíva skvelú jarnú časť tohtoročnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Tvrdošovčan nastúpil po prvý raz v základe slávneho Slovana Bratislava a hneď skóroval!
Zdroj: Archív Kevina Keleho

Prednedávnom sme uverejnili rozhovor so záložníkom Slovana Bratislava Kevinom Kelem o tom, ako sa mladý futbalista v závere jesennej časti sezóny prepracoval cez dorast až do juniorky ´belasých´. Postupom medzi juniorov jedného z najslávnejších slovenských klubov však púť mladého Tvrdošovčana nekončí, práve naopak. Začalo sa totiž jeho dobrodružstvo v A-mužstve Slovana. Už v zápase 28. kola Fortuna ligy proti Trnave si Kele pripísal premiérový štart medzi mužmi, keď v 80. minúte striedal Filipa Oršulu. Tento moment predpovedali jeho predošlé nominácie na zápasy najvyššej súťaže proti Dunajskej Strede, Ružomberku, Senici. V týchto zápasoch síce sledoval hru iba z lavičky náhradníkov, no podstatná bola samotná nominácia.

Uplynulý víkend prišiel ďalší míľnik v kariére Kevina Keleho, keď ho cyperský tréner ´belasých´ Nikodimos Papavasiliou nominoval do základnej zostavy domáceho stretnutia A-tímu proti Skalici.

Kvôli maródke medzi útočníkmi v prvom tíme Slovana prišiel začiatkom apríla Kevin Kele o účasť v reprezentácii do 18 rokov na dva prípravné zápasy proti Slovinsku. Tie mali byť prípravou na tradičný turnaj Slovakia Cup 2016, kam Kele taktiež obdržal pozvánku. Situácia sa však zopakovala a kým jeho rovesníci zrovna absolvujú spomínaný Slovakia Cup, Kele nastúpil v závere víkendu po prvýkrát v kariére v základe ´belasých´ na stretnutie proti Skalici. Trénerovi sa za dôveru odmenil úvodným a zároveň rozhodujúcim gólom.

Nebolo jasné, či nastúpi

Ako sám povedal, ešte v deň zápasu proti Skalici nebolo jasné, či nastúpi od začiatku. „Dozvedel som sa to 2–3 hodinky pred zápasom. Nebol som si istý, či nastúpim, nevedelo sa totiž, či Adam Zreľák bude môcť hrať kvôli zraneniu,“ prezradil záložník Slovanistov.

Ako zhodnotil mladý záložník svoju hru v zápase so Skalicou? „Snažil som sa využívať lopty za obranu, keďže súper mal problém s rýchlosťou. Mal som aj ďalšie gólové šance ale som spokojný aj s jedným zásahom,“ zhodnotil svoj výkon najmladší hráč na ihrisku.

Trénerovi splatil dôveru

Gólovo udrel Kele v 40. minúte stretnutia, keď si dobre nabehol na prihrávku Milinkoviča a po sóle nedal brankárovi Skalice Fišanovi šancu. „Čakal som dlhú loptu od Marka Milinkoviča, ktorá bola perfektne načasovaná. Moja prvá myšlienka bola, že si ho obhodím. V posledný moment som si ale všimol, že vyšiel z brány a tak mi neostávalo nič iné, iba ho obstreliť,“ opísal svoj premiérový zásah v najvyššej slovenskej súťaži odchovanec tvrdošovského futbalu.

Kvôli zápasu so Skalicou vynechal Kele ďalšiu z reprezentačných akcií – Slovakia Cup 2016. Je štart v základe Slovana a gól dostatočnou náplasťou za neúčasť v reprezentácii? „Určite ma mrzí, že som sa nemohol zúčastniť na takom kvalitnom turnaji ale na druhej strane ma teší, že som dostal šancu v A-tíme a podarilo sa mi streliť gól. Chalanom prajem veľa šťastia na turnaji, bohužiaľ klubové povinnosti ma nepustili a to sa nedá zmeniť,“ dodal na záver Kele.

Video zo zápasu Slovana proti Skalici a gól Kevina Keleho si môžete pozrieť v čase 0:40 tu.

Mimochodom, presne dnes (26. apríla 2016) dovŕšil Kevin Kele 18 rokov. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov nielen vo futbalovej kariére.

Čítajte tiež:
Futbalový PREHĽAD výsledkov: Takto sa hralo cez víkend v našom okrese
Talentovaný Kevin (17) z nášho okresu v drese Slovana: Ešte o ňom budeme počuť!
V gymnastickom štvorboji dievčat si pripísali Novozámčanky výrazný úspech
Maja (25) zo Srbska vo farbách Nových Zámkov: Sme najlepšie v lige a titul obhájime!
Novozámčania po ôsmich prehrách v nadstavbe zabrali naplno, chcú späť spoločnú súťaž s Čechmi
Richard Lintner o vzkriesení novozámockého hokeja: Je to fascinujúci a vzrušujúci príbeh!
Toto sme tu ešte nemali: Veľké hokejové oslavy na námestí v Nových Zámkoch! FOTO a VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM