Anton Hrachovský Hokej

Nová hokejová posila Jan Semorád: Príchod do Zámkov bolo správne rozhodnutie

Jan Semorád je jednou z doteraz posledných akvizícií hokejového klubu z Nových Zámkov. Pred začiatkom predsezónnej prípravy na ľade sme sa s novou posilou tímu porozprávali.

Ilustračný obrázok k článku Nová hokejová posila Jan Semorád: Príchod do Zámkov bolo správne rozhodnutie
Zdroj: TASR

Jan Semorád (na snímke) je jednou z doteraz posledných akvizícií hokejového klubu z Nových Zámkov. V minulej sezóne sa, dnes už bývalý, útočnik HKM Zvolen prezentoval 52 kanadskými bodmi (23+29) v 66 zápasoch. V klubovej štatistike produktivity tak obsadil tretie miesto za Radovanom Pulišom a Kamilom Brabencom, pričom druhý menovaný je dnes už, rovnako ako Semorád, hráčom Nových Zámkov.

28-ročný rodák z Českej Lípy a odchovanec Trutnova strávil celú svoju doterajšiu hokejovú kariéru (s výnimkou poslednej štácie vo Zvolene) v Čechách, kde pôsobil v tímoch ako Pardubice, Beroun, Chrudim, Havlíčkúv Brod, Šumperk a Jihlava. V ročníkoch 2009/2010 a 2011/2012 sa stal majstrom českej extraligy s tímom HC Pardubice. Pred sezónou 2015/2016 prestúpil na Slovensko – do Zvolena.

S Janom Semorádom sme sa porozprávali o jeho príchode do Nových Zámkov, spolupráci s Kamilom Brabencom i o tom, prečo sa veľmi teší na pôsobenie v novozámockom dre­se.

Bolo to ťažké rozhodovanie ohľadom prestupu do Nových Zámkov?

Zvoliť tú správnu variantu je ťažké vždy. Ale verím, že som sa rozhodol správne, keď vidím, aký sa v Zámkoch skladá tím a podmienky pre hráčov. Boli aj nejaké iné ponuky, ale nejako by som to nerozoberal. Rozhodol som sa správne.

Nové Zámky budú vlastne vašou druhou zahraničnou zastávkou. Ako by ste porovnali slovenskú a českú najvyššiu ligu?

Vyskúšal som si to minulý rok vo Zvolene a musím povedať, že som bol spokojný. Liga má čo doháňať a musí sa urobiť veľa práce, aby sa posunula. Ale i napriek tomu sú tu výborné tímy a odohrá sa tu množstvo výborných a kvalitných zápasov.

Ako by ste sa charakterizoval ako hráč?

Snažím sa hrať jednoducho, agresívne, dávať góly a rozhodovať zápasy. Snažím sa byť prospešný pre tím. V tom sa budem snažiť pokračovať aj v Zámkoch.

Už ste stihli o Nových Zámkoch pokecať s Kamilom Brabencom?

Samozrejme, voláme si často. Bol to hlavný dôvod, prečo som Zámky vzal. Vlani sme toho spolu veľa zažili, sadli sme si hokejovo aj ľudsky. Rád s ním odohrám ďalšiu sezónu a dúfam, že urobíme ešte lepší tímový úspech.

Minulú sezónu ste s ním hrali aj v útoku a obaja ste sa umiestnili vysoko v individuálnych štatistikách. V čom je sila vašej spolupráce?

Neviem, proste si s niekým sadnete a s niekým nie. My sme si sadli a na ľade sme si vyhoveli. O tom to celé je. Je to výborný hokejista a to, čo vo svojom veku predvádza, je obdivuhodné. Verím tomu, že výkony budú ešte lepšie ako v minulej sezóne.

V čom bude podľa vás najväčšia sila Nových Zámkov v budúcej sezóne a naopak, čoho sa bude treba vyvarovať?

Ja si myslím, že Zámky skladajú výborný a konkurencieschopný tím. Bude záležať, ako sa dáme dohromady ako tím, ale verím, že to tréneri zvládnu a budeme šliapať na čelo tabuľky. Určite sa nebudeme chcieť zaradiť niekam do priemeru.

Na čo sa najviac v novom drese tešíte?

Určite sa teším na domáce zápasy, na fanúšikov, bude to eufória po postupe. Čo som počul, tak v Zámkoch je o hokej záujem a o to predsa v hokeji ide. Hráme ho pre ľudí a keď chodia a fandia, majú i zápasy väčšie tempo a kvalitu. To mi vo Zvolene bohužiaľ chýbalo. Tam to ľudí vôbec nezaujíma, až na pár výnimiek.

Úvodné kolo Tipsport ligy hrajú Nové Zámky vo Zvolene…čo na to poviete?

Áno, už som to zaregistroval. Bude to pekný štart do sezóny. Teším sa, ako ich hneď na začiatku oberieme o body.

Ako zatiaľ trávite letnú prípravu?

Pred mesiacom sa mi narodil syn, takže ten ma trénuje dosť, hlavne v noci. Ale inak sa pripravujem individuálne, veľa času trávim v posilovni. Robím to, čo moje telo potrebuje.

Obzreli ste si už Nové Zámky? Počtom obyvateľov je podobne veľké mesto ako Česká Lípa…

Nie nie, pridem až 18. júla na zraz tímu.

Sledujete futbalové EURO? Čo hovoríte na výkon Čechov? Komu okrem nich fandíte?

Futbal ma moc nezaujíma, ale Euro si samozrejme pozriem, keď je chvíľku čas. Výkony nemôžem hodnotiť, keďže nie som futbalista, ale určite sa snažili a robili, čo mohli. Ale nie vždy sa vyhráva. Je to šport (s úsmevom).

Môže vás zaujímať:

Hokejisti nastúpia v Tipsport lige v nových dresoch: HLASUJTE, ktorý sa vám páči viac

Útočník Erik Čaládi: Verím, že sa zložilo silné mužstvo, ktoré bude veľa vyhrávať

Fanúšikovia novozámockého hokeja sa majú na čo tešiť: Čaká ich viacero sprievodných akcií

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM