Viktória Botošová Správy

Mestskí policajti sa zamerali na alkohol: Toľkoto mladistvých Novozámčanov nachytali pod parou

Mestskí policajti sa vybrali do ulíc nášho mesta a kontrolovali podávanie alkoholických nápojov. Medzi prekontrolovanými osobami nachytali pod parou dokonca aj niekoľko mladistvých..

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti sa zamerali na alkohol: Toľkoto mladistvých Novozámčanov nachytali pod parou
Zdroj: TASR

Dňa 29.januára 2016 vo večerných a nočných hodinách hliadky MsP previedli kontrolno-preventívnu akciu zameranú na dodržiavanie Zákona č.219/1996 o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a VZN č. 1/2013 o obmedzení a zákaze predaja, podávania a požívania alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach.

Hliadky prekontrolovali prevádzky, kde sa podávajú alkoholické nápoje ako aj verejné priestranstvá v meste.

„Bolo prekontrolovaných 35 osôb. Z uvedeného počtu bolo 29 mladistvých osôb z toho 23 chlapcov a 6 dievčat,“ uvádza Jozef Tököly, náčelník MsP.

Orientačná dychová skúška s výsledkom pozitívnym bola v 8 prípadoch a to u 5 chlapcoch a 3 dievčat. V dvoch prípadoch bola zistená osoba, ktorá predala alkoholické nápoje osobe mladšej ako 18 rokov. „Mladistvé osoby boli odovzdané zákonným zástupcom. Zistené prípady sú v štádiu riešenia,“ dodal.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM