Anton Hrachovský Samospráva

Mesto od augusta externe prenajíma plagátové plochy: Pribudnú medzi nimi nové

Od začiatku augusta 2016 prevádzkuje v Nových Zámkoch plagátové plochy spoločnosť RENGL Slovensko. Tá má v tejto oblasti viacero skúseností a zvíťazila vo verejnej obchodnej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Mesto od augusta externe prenajíma plagátové plochy: Pribudnú medzi nimi nové
Foto: Anton Hrachovský

Vedenie mesta uzavrelo zmluvu so spoločnosťou, ktorá sa stala víťazom verejnej obchodnej súťaže, do ktorej bola podaná len jedna ponuka. Navrhovaná výška nájmu predstavovala 20 eur za štvorcový meter ročne.

Podľa zmluvy sa existujúce výlepné a vývesné plochy vo vlastníctve Mesta Nové Zámky nachádzajú na deviatich pozemkoch, na vybudovanie nových výlepných valcov a tabúľ je určených ďalších 14 pozemkov. Hlavným cieľom vedenia mesta je viditeľné zlepšenie kvality poskytovaných plagátových služieb spojených s výlepom plagátov.

Existujúce nevyhovujúce plagátové plochy umiestnené na území mesta prevezme nový prevádzkovateľ do správy a na svoje náklady zaistí v tomto roku ich modernizáciu, odstránenie nevyhovujúcich a výmenu za nové. Následne bude firma zaisťovať nielen prevádzku plagátových plôch, ale tiež ich opravy a údržbu. Podľa riaditeľa spoločnosti so sídlom v Banskej Bystrici Jaroslava Rengla plánuje firma po získaní potrebných povolení inštalovať v Nových Zámkoch 15 plagátových plôch na doposiaľ nepokrytých miestach, celkovo bude zabezpečovať 23 plagátových plôch. „Zaujímavosťou je, že nahradené za nové budú všetky existujúce betónové stĺpy, ktoré sú pôvodným určením kanalizačné rúry a na území mesta stáli viac ako 20 rokov,“ skonštatoval Rengl.

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa pre novozámocké deti: Mesto vybuduje štyri nové ihriská

Koncept revitalizácie námestia dostal podobu: Svoje návrhy môžu predostrieť i občania

Letná odstávka v Nových Zámkoch: V meste niekoľko dní nepotečie teplá voda

Foto: iustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM