Viktória Botošová Rôzne

Letný tábor mestskej polície. FOTO: Zábava, pobyt v stanoch, táborák, no dodržiavala sa aj disciplína

Tábor plný zábavy, pestrého programu, pobyt v stanoch i pravý táborák. Nechýbala však ani táborová disciplína. Na príjemné zážitky budú deti z letného tábora mestskej polície ešte dlho spomínať.

Ilustračný obrázok k článku Letný tábor mestskej polície. FOTO: Zábava, pobyt v stanoch, táborák, no dodržiavala sa aj disciplína
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia Nové Zámky organizovala už XI. ročník letného tábora „Priateľ polície 2015“. O jeho priebehu nás informoval náčelník MsP Jozef Tököly.

Letný tábor mestskej polície trval od 5. do 11. júla 2015 a bol umiestnený na Termálnom kúpalisku Štrand Emila Tatárika. „Deti bývali v štyroch vojenských stanoch umiestnených v zadnej časti kúpaliska,“ informuje náčelník.

Motorky, táborák, diskotéka i karneval

Letného tábora sa podľa slov náčelníka, zúčastnilo 40 detí, ktoré boli vyberané z novozámockých základných škôl, konkrétne zo štvrtých a piatych ročníkov. Do tohto tábora sa neprihlasuje, ale deti si vyberá MsP na základe odporučenia pedagogických pracovníkov z jednotlivých základných škôl. „Sú to deti, ktoré už spolupracovali s mestskou políciou,“ vysvetľuje a ako dodáva, tábor je bezplatný.

Pre deti bol pripravený pestrý program na každý deň. „Najzaujímavejšie programy pre deti boli diskotéka, jazda na motorkách, táborák, ukážky techniky HaZZ, ukážky horolezcov, lukostrelcov, táborová olympiáda, zumba, celodenný výlet na Sitno a záverečný karneval. Okrem uvedeného programu sa deti venovali každodennej športovej činnosti a kúpaniu,“ opísal pestrý program pre deti.

Dodržiavala sa aj táborová disciplína

„Samozrejme sa dodržiavala táborová disciplína, ktorá spočívala v budíčku, rannej rozcvičke, raňajky, obed, večera, osobná hygiena a samotná večierka, na čo dohliadali traja príslušníci MsP, ktorí už majú niekoľkoročné skúsenosti," vysvetlil náčelník.

„Na záver je potrebné zdôrazniť, že bez pomoci primátora mesta, pána riaditeľa a pracovníkov Novovitalu ako i sponzorov z reštauračných zariadení, obchodných reťazcov by nebolo možné zabezpečiť krásne priestory kúpaliska, stravu od raňajok až po večere, ovocie, sladkosti a nápoje. Vďaka patrí všetkým zainteresovaným, ktorí sa pričinili o možnosť spestriť prázdniny deťom, ktorých rodičia nemajú možnosť niečo obdobné pre svoje deti počas prázdnin poskytnúť,“ poďakoval na záver náčelník MsP Tököly.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto : Mestská polícia Nové Zámky

Zábava, pestrý program, pobyt v stanoch i pravý táborák!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM