Viktória Botošová Rôzne

Katakomby, wellness i zmrzka s primátorom: Deti z letného tábora Katolíckej spojenej školy si to poriadne užili. FOTO

Tábor ako sa patrí. Deti z letného tábora Katolíckej spojenej školy si to poriadne užili. Pozrite sa, čo všetko počas nabitého týždňa absolvovali.

Ilustračný obrázok k článku Katakomby, wellness i zmrzka s primátorom: Deti z letného tábora Katolíckej spojenej školy si to poriadne užili. FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Tábor, ktorý organizuje Katolícka spojená škola v Nových Zámkoch začal 6. júla a prebiehal až do 10. júla 2015. O jeho priebehu nás informoval jeden z vedúcich tábora – Patrik Kozár. „Ako škola sme boli rodičom k dispozícii prvý prázdninový týždeň, od 7:00 do 16:00 hod. Pár detí chodilo aj skôr, čo sme tiež akceptovali,“ informoval nás vedúci tábora Patrik Kozár.

„Deti z ročníkov 1 až 4 sa mohli prihlasovať u vychovávateľky Heniky Bartalovej. Tábora sa však zúčastnili aj deti z iných škôl, napríklad zo Svätého Petra, dokonca sme mali aj dvoch predškolákov. Tento rok sa tábora zúčastnilo 16 detí, za symbolický poplatok 20 eur," vysvetlil Patrik a ako dodáva, v tejto sume mali táborníci zahrnuté všetko, od pitia, stravy až po rôzne vstupy.

Knižnica, psovodi, zmzka s primátorom i wellness

Malí táborníci sídlili v škole, konkrétne v školskej herni, kde sa ale len zriedka nachádzali. „Pre deti sme si pripravili bohatý program, na nudu čas nebol! Aj počasie nám chvalabohu prialo,“ hovorí vedúci tábora.

Program bol skutočne bohatý. Podľa slov Patrika Kozára, navštívili Happy park, Knižnicu Antona Bernoláka, psovodov z Mestskej polície, centrum pre choré deti a dospelých – Úsmev. „S deťmi sme navštívili aj Františkánov, kde mali možnosť prehliadnuť si katakomby, ale zavítali sme aj na Mestský úrad a navštívili sme primátora, ktorý nás pozval na zmzrku,“ opisuje nabité dni.

Ako pokračuje, deti navštevovali aj sväté omše vo Farskom kostole a zabavili sa aj vo Wellness Palárikovo. „Okrem týchto akcií, deti korálkovali, modelovali z hliny, kreslili, stavali a vytvárali všakovaké výrobky aj pre svojich najbližších,“ povedal Patrik Kozár.

Deti boli nadšené

Deti objavili pri prechádzke mestom aj rozprašovač pary. „Deťom sa rozprašovač páčil veľmi, z jasného dôvodu, keďže bola veľká horúčava. Najprv sa vypytovali, že čo to je a čudovali sa, aké to je zvláštne, ale rýchlo si to obľúbili a potom už len odpočítavali 3,2,1.., že kedy sa to spustí,“ opisuje zoznámenie sa detí s novým rozprašovačom pary na Korze.

Ako dodáva na záver, tábor vyšiel vynikajúco. „Práca s deťmi ma baví a inú brigádu si momentálne ani neviem predstaviť. Som veľmi rád, že práve mňa riaditeľka školy Katarína Hozlárová oslovila na pozíciu vedúceho tohto tábora,“ ukončil.

Foto: Katolícka spojená škola

Deti z letného tábora Katolíckej spojenej školy si to poriadne užili
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM