Anton Hrachovský Kultúra

Kam si povyraziť v Nových Zámkoch? Víkend ponúka zaujímavé podujatia

Aj tento víkend ponúka v Nových Zámkoch niekoľko zaujímavých podujatí. Prinášame vám zopár z nich, na ktoré sa podľa nás oplatí zavítať.

Ilustračný obrázok k článku Kam si povyraziť v Nových Zámkoch? Víkend ponúka zaujímavé podujatia
Foto: Anton Hrachovský

OD FAŠIANGOV K VEĽKEJ NOCI

7. apríla 2017 o 10:00, Kino Mier

Mesto Nové Zámky, spolu so Združením pre vzdelávanie detí, mládeže a dospelých pripravilo slávnostný koncert s názvom ´Od Fašiangov k Veľkej noci´. Odohrá sa 7. apríla o 10:00 v Kine Mier a pod vedením režiséra Ladislava Dráfiho sa na ňom predstavia novozámocký folklórny súbor Zlatý levík, Komorný súbor Luxurians pri ZUŠ Nové Zámky a viacerí sólisti a inštrumentalisti.

FKM NOVÉ ZÁMKY – MŠK THERMÁL VEĽKÝ MEDER

8. apríla 2017 o 15:30, Štadión L.Gancznera

Po minulotýždňovej výhre na pôde Bánoviec nad Bebravou sa Zámky v sobotu predstavia proti tabuľkovo 16. Veľkému Mederu, na ktorý strácajú už iba 6 bodov. Pôjde o špecifický súboj, keďže v novozámockom drese už nastupuje bývalý hráč súpera Ákos Baksics, u nich zasa Zámčan Adam Bombicz. Navyše, práve Veľký Meder bol v minulosti pôsobiskom súčasného trénera FKM Petra Léranta.

HC ŠTART NOVÉ ZÁMKY – HKM ŠAĽA

8. apríla 2017 o 18:00, Milénium

Jeden zo zvyšných dvoch zápasov, v ktorých môžu Zámčania ešte zabojovať o semifinále tohtoročnej sezóny. Doma sa predstavia proti veľmi silnej Šali, v drese ktorej nastupuje aj dlhoročný Zámčan Viktor Szapu. Šaľania sú momentálne na druhej priečke. Ak chcú Novozámčania pomýšlať na postup medzi 4 najlepšie slovenské tímy, musia bezpodmienečne bodovať.

TAMÁS FEKETE – KLAVÍRNY RECITÁL

8. apríla 2017 o 19:00, Dom kultúry Kovak

Klavirista Fekete Tamás predvedie dielo francúzskeho hudobného skladateľa Maurice Ravela s názvom Gaspard de la nuit.

HLÚPE KURA

9. apríla 2017 o 10:00, Dom kultúry Kovak

Divadlo Jaja prinesie najmenším príbeh o neposlušnom hlúpom kuriatku, ktoré ušlo z domu do sveta a na vlastnej koži spoznalo, že ´mamka mala pravdu´.

KVETNÁ NEDEĽA

9. apríla 2017 o 19:00, Rímskokatolícky farský kostol Povýšenia sv.Kríža

K Veľkej noci prichystalo mesto i ďalší koncert – tentoraz v kostole na Hlavnom námestí. Obyvatelia si budú môcť užiť acapella predstavenie skupiny For You.

LAJOS KASSÁK

30. marca – 15. apríla 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Výstava sleduje vývoj výtvarného nazerania novozámockého rodáka Kassáka. Zvláštnosťou výstavy je mapovanie vzťahu Kassáka k Novým Zámkom – exkurz do prostredia, ktoré ho formovalo, kam sa počas svojich ciest do Československa vrátil ako uznávaný tvorca a napokon už ako mýtus. Súčasťou toho je aj príbeh slávneho rodáka, stôp jeho prítomnosti v meste.

VIAC SPOLU

30. marca – 15. apríla 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Novozámocká galéria umenia prináša výstavu prác vytvorených na tvorivých dielňach pre tri generácie, ktorá potrvá až do polky apríla. V sobotu je výstava prístupná od 9:00 do 13:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM