Anton Hrachovský Kultúra

Veľká noc klope na dvere: Čo zažijete v Nových Zámkoch a okolí?

Veľkonočné obdobie prináša so sebou aj rôzne kultúrne podujatia. Prinášame zoznam akcií, ktoré tieto sviatky v Nových Zámkoch a okolí prinesú.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc klope na dvere: Čo zažijete v Nových Zámkoch a okolí?
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Veľká noc sa nezadržateľne blíži a ponúkne nám aj niekoľko dní voľna. Počas nich, ale aj v samotnom predsviatočnom období je pripravených v našom meste a okolí viacero zaujímavých podujatí spätých práve s týmito sviatkami. Stačí si len vybrať.

Veľká noc v Nových Zámkoch

Slávnostný koncert v Kine Mier

Mesto Nové Zámky, spolu so Združením pre vzdelávanie detí, mládeže a dospelých pripravilo slávnostný koncert s názvom ´Od Fašiangov k Veľkej noci´. Odohrá sa 7. apríla o 10:00 v Kine Mier a pod vedením režiséra Ladislava Dráfiho sa na ňom predstavia novozámocký folklórny súbor Zlatý levík, Komorný súbor Luxurians pri ZUŠ Nové Zámky a viacerí sólisti a inštrumentalisti.

Chystá sa aj druhý koncert – Kvetnonedeľný benefičný koncert v Rímskokatolíckom farskom kostole. Ten sa odohrá 9. apríla o 19:00 a vystúpi na ňom skupina For You.

Veľkonočné tvorivé dielne

Miestny odbor Matice slovenskej v Nových Zámkoch organizuje 5. apríla od 9:00 do 13:00 Veľkonočné tvorivé dielne. Na programe sú okrem ukážok prác ľudových remeselníkov aj práce, ktoré vytvorili žiaci materských a základných škôl. Popritom sa odohrá aj predstavenie novozámockých škôlkarov.

Veľkonočné trhy v Aquariu

Aj v OC Aquario budú mať návštevníci možnosť užiť si atmosféru Veľkej noci. Tradičné Veľkonočné trhy spojené s predajom veľkonočných dekorácií sa budú konať v dňoch 6. až 9. apríla.

Veľkonočné trhy v Štúrove

7. apríla sa bude vo dvore kultúrneho domu v Štúrove zdobiť kraslicový strom. Od 8:00 do 17:00 sa na slávnosti zúčastnia škôlkári, školáci, študenti ako aj široká verejnosť s kraslicami, ktoré spolu všetci zavesia na strom.

O dva dni neskôr, v nedeľu 9. apríla, sa v priestoroch kultúrneho domu od 14:00 do 20:00 uskutočnia Veľkonočné trhy. Na návštevníkov čaká pestrá paleta veľkonočných variácií, remeselníci, cukrári, pekári, umelci, predajcovia so svojimi produktmi a tiež kultúrny program, do ktorého sa môžu zapojiť aj samotní návštevníci. Vlastnú tvorivosť budú môcť realizovať v tvorivých dielňach.

Veľkonočné tvorivé dielne v Šuranoch

Veľká noc sa bude samozrejme sláviť aj Šuranoch. Tamojšie kultúrne stredisko pripravilo v Spoločenskej hale tvorivé dielne, ktoré budú prebiehať 12. apríla od 9:00 do 15:00. Šurianski žiaci, ich pedagógovia a ľudoví remeselníci predvedú veľkonočné stolovanie, výrobu dekorácií, kraslíc, korbáčov a sladkých či slaných pochutín.

Veľkonočné trhy v Palárikove

Dom kultúry Palárikovo organizuje Veľkonočné trhy, ktoré sa uskutočnia 08. apríla 2017 v jeho priestoroch. V čase od 8:00 do 18:00 si môžu návštevníci pozrieť a ochutnať háčkované veci, drevené a rôzne iné tradičné výrobky ale aj jedlo a pitie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM