Viktória Botošová Samospráva

Hláška v parlamente o betónovom, najškaredšom námestí vyvolala búrlivé reakcie: Novozámčania to vidia TAKTO!

Článok zo zasadnutia mestského parlamentu, kde sa hovorilo o našom námestí v nie príliš lichotivom svetle, vyvolal búrlivú diskusiu obyvateľov mesta. Prečítajte si, ako to vidia Novozámčania!

Ilustračný obrázok k článku Hláška v parlamente o betónovom, najškaredšom námestí vyvolala búrlivé reakcie: Novozámčania to vidia TAKTO!
Foto: Viktória Botošová

Včerajší článok týkajúci sa myšlienky rekonštrukcie Hlavného námestia v Nových Zámkoch, vyvolal rôzne ohlasy našich čitateľov. Tému otvoril poslanec Kamil Koleják, ktorý sa vyjadril, že ak by bola súťaž o najškaredšie námestie, možno by ju to naše aj vyhralo. Obrovská betónová plocha v centre mesta podľa neho nie tým miestom, kde by sa Novozámčania radi stretávali a trávili tu svoj voľný čas.

Víziu zmeny námestia na zelenú plochu predostrel poslanec Koloman Forró. „Je to naozaj na nás. Môj názor je urobiť tam zelené plochy a zobrať odtiaľ tie betónové kusy a vysadiť tam stromy a zeleň. Úplne ináč by to vyzeralo,“ povedal a ako dodal mnoho jeho návštev, ktoré prišli do Nových Zámkov sa pýtalo, čo je toto za betónovú džungľu?

„Presne tak, všade samá betónová kocka..,“ napísala nám Sandra na facebooku „Nové Zámky 24.“::https://www.facebook.com/novezamky24?…

Reakcie postupne pribúdali, ako huby po daždi. Zmene sa prikláňa aj pán Ondrej. „Dobrý nápad, premeniť námestie na park … Klobfest, Oberačkové slávnosti a Porciunkula sa presťahujú na letisko (konečne!!)… , a nezabudnite dať preč aj ten odporný morový stĺp, čo tam už roky špatí.“ Zeleň chýba aj Katke. „Áno, zeleň chýba a bolo by treba to napraviť, ale prioritou na zasadnutiach by mali byť chodníky a ich katastrofálny stav. Chodievame s dcérkou na prechádzky a po 6 mesiacoch máme zničený kočík,“ vyjadrila sa mamička Katka.

Koľko ľudí, toľko chutí a aj v tomto prípade sa názory rôznia. Jolane sa námestie páči také, aké je a pridala sa aj Paťa i Janka. „Možno betónové, ale naše.“ „Na 40 tisíc obyvateľov a na Slovensko máme pekné námestie,“ píše Adrián.

Ďalšie reakcie našich čitateľov nájdete na našom FB.

Tvrdé slová poslancov na adresu Hlavného námestia: Najškaredšie námestie, betónová džungľa!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM