Správy

Život v mrazivej izbe s výkalmi: V Mojzesove našli policajti malé deti v otrasných podmienkach

Zistenie, ktoré vyráža dych! Štvorica maličkých detí (1, 3, 5 a 6) z Mojzesova v okrese Nové Zámky žila v desivých podmienkach, nad ktorými bežnému človeku doslova zostáva rozum stáť. Dievčatká mali hladovať, mrznúť a v izbe mali výkaly.

Ilustračný obrázok k článku Život v mrazivej izbe s výkalmi: V Mojzesove našli policajti malé deti v otrasných podmienkach
Zdroj: Policajný zbor SR

Podmienky ako kdesi v treťom svete. Presne to zažívali štyri malé deti z Mojzesova, až pokiaľ ich pred životom v neľudských podmienkach nezachránili muži zákona.

Marianku (6), Barborku (5), Timejku (3) a Moniku (1) podľa portálu čas.sk mali údajne ich vlastní rodičia opustiť a vydali sa hľadať podnájom. Svoje deti tak zverili na ten čas, kým niečo nájdu, do opatery príbuznej, u ktorej mali žiť vo veľmi zlých podmienkach. „Z domu sme počuli hrozný detský plač. Keď sme vošli dnu, v studenej izbe boli výkaly. Dievčatká boli zavšivené a hladné, nemali čo jesť,“ podáva šokujúci opis policajt, ktorý aj so svojím kolegom na mieste zasahoval.

58-ročná príbuzná priznala, že starať sa o štyri malé deti žiaľ jednoducho nevládala. „Najmladšia potrebovala ešte dojčiť, čo som ja nemohla. Občas som im síce dala chlieb, no našla som ich aj, ako jedia surové zemiaky, z ktorých im bolo zle. Kúriť som nemala čím,“ povedala podľa denníka Nový Čas.

Dych vyrážajúci prípad už v týchto chvíľach majú v rukách policajti. „Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu odloženia dieťaťa,“ vyjadrila sa pre portál Nove Zamky 24 nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ďalej prebieha vyšetrovanie. V prípade dokázania viny hrozí rodičom až 6 rokov basy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM