Aktualizované Anton Hrachovský Hokej

Zimný štadión opäť svedkom drámy: Býci stratili zápas v posledných minútach

Naposledy nastrieľali Zámčania Miškovcu na domácom ľade desať gólov. Inak však majú s týmto súperom vysoko negatívnu bilanciu.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión opäť svedkom drámy: Býci stratili zápas v posledných minútach
Foto: Geleta Zsolt

Už po 82 sekundách išli domáci do oslabenia a Pavlas sa musel mať na pozore hlavne pri Valchařovom švihu spomedzi kruhov. V rovnovážnom stave už udreli Zámčania. Andrisík našiel presne Števuliaka, ten z prvej pálil spomedzi kruhov a Šille pohotovo dorazil jeho strelu do siete. O niekoľko okamihov viedli domáci už o dva góly. Obdržálek prenechal puk Hainovi, ten okamžite vyslal puk na brankára a gólovú dorážku predviedol Rogoň. Glen Hanlon na lavičke hostí na to zareagoval vzatím si oddychového času. Domáci boli opticky lepším tímom, ale v 13. minúte ich zaskočil Patrik Kiss, ktorý si na útočnej modrej prebral puk a švihom prestrelil Pavlasa.

Druhá tretina sa už od úvodu hrala v rýchlom tempe, ale bez vyložených šancí. Blízko k vyrovnaniu bola Galaniszova formácia, no puk tesne minul domácu bránu. Zámčania následne nevyužili presilovku a na druhej strane vyšiel naprázdno aj Beauvillerov pokus spoza hráča. Tretí gól mohli Zámčania streliť už v ďalšej presilovke, no pri Rajnovi v bráne Miškovca stálo aj šťastie. V dobrej príležitosti sa ocitol po Šilleho vysunutí aj Števuliak, ale tesne pred Rajnom neusmernil puk ideálne.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Na začiatku tretieho dejstva mohol vyrovnať Beach, Pavlas bol však na mieste. Krušné chvíle zažili domáci pri vylúčení Števuliaka. Niekoľkokrát pálil nebezpečne od modrej Vas a šikovnou otočkou spoza brány pokúšal šťastie Valchař. Beauviller zase mieril len do spojnice. Hráči Miškovca sa však nakoniec dočkali. Beauviller našiel presne Valchařa a ten zblízka prekonal brankára. Vyrovnaný stav netrval dlho. Obdržálek vyslal prihrávku na Šilleho, ten sa neunáhlil, posunul puk na Števuliaka, ktorý ho poza Rajnu zasunul do siete. Hostia však dokázali bleskovo kontrovať, keď už o necelú minútu vyrovnal Beauviller. Už to vyzeralo, že duel dospeje do predĺženia. 102 sekúnd pred koncom nahodil od modrej puk na bránu Szirányi a zastavila ho až sieť. Zámčania odvolali brankára, nepodarilo sa im však usadiť sa v pásme súpera. Tri body tak vybojovali hráči Miškovca.

HC Nové Zámky – DVTK Jegesmedvék Miškovec 3:4 (2:1, 0:0, 1:3)

Góly: 6. Šille (Števuliak, Andrisík), 7. Rogoň (Obdržálek, Hain), 51. Števuliak (Šille, Obdržálek) – 13. P. Kiss (Wehrs, Beach), 49. Valchař (Beach, Beauviller), 52. Beauviller (Valchař, Beach), 59. Szirányi (Galanisz)

Rozhodovali: Baluška, Purgat, Crman, J.Konc ml., vylúčení: 6:5 na 2 minúty, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, divákov: 875

Zostavy:

HC Mikron Nové Zámky:
Pavlas – Hatala, Magovac, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš, Hain – Obdržálek, Bajtek, Rogoň – Števuliak, Šille, Andrisík – Mikula, Fábry, Jurík – Holovič, Ondrušek

DVTK Jegesmedvék Miškovec:
Rajna – Vandane, Göz, D. Kiss, Ross, Wehrs, Szirányi, Láda – Beach, Galanisz, Rodman – Beauviller, Vas, Valchař – Ritó, Harrison, Magosi – P. Kiss, Páterka, Vojtkó

Ohlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov:
Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, viedli sme 2:0. Potom sme spravili taktickú chybu pri striedaní. Otvorili sme stred ihriska a súper to využil. V druhej tretine nám trochu chýbal pohyb. V tretej tretine sme spravili niekoľko zbytočných faulov. V útočnom pásme tam bola vysoká hokejka, v obrannom pásme zase bránenie v hre. Najväčší rozdiel bol asi v zakončení v presilovke. V presilovke bol súper oveľa nekompromisnejší než my a to rozhodlo. Aj na konci sme dostali gól po buly, ktoré sme mali pokaziť a nie čisto prehrať. Bola to taktická chyba, ktorá nás stála minimálne jeden bod. 

Hunor Strenk, asistent trénera Miškovca:
Začali sme pomalšie, bolo na nás vidno, že máme za sebou päťhodinovú cestu autobusom. Postupne sme sa však dostali do tempa. Na začiatku sme nevyužili nejaké presilovky, ale postupne sme sa v tejto činnosti zlepšili. Dôležité z hľadiska výsledku bolo, že nám vyšli tie presilovky. Ak chceme postúpiť do play off, musíme v tejto hre pokračovať. 

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM