Anton Hrachovský Správy

Železničný uzol Nové Zámky: Za prvý polrok 2019 vypravil tisíce vlakov

Cez jeden z hlavných železničných uzlov ba Slovensku prechádzajú tisíce vlakov.

Ilustračný obrázok k článku Železničný uzol Nové Zámky: Za prvý polrok 2019 vypravil tisíce vlakov
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Nové Zámky sú jedným z hlavných železničných uzlov na Slovensku. Cestu vlakom využívajú denne aj tisíce Novozámčanov, či už na ceste za prácou, školou alebo len tak na výlety.

Celkovo vypravila ZSSK v prvom polroku 2019 až 273 593 vlakov, čo predstavuje nárast o 2,3 % oproti rovnakému obdobiu za rok 2018.

Železnice plánujú dopravu v Nových Zámkoch a okolí ešte posilniť, v pláne majú zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu na viacerých tratiach. Cieľom je zaistiť dopravu cestujúcich v prípade nezjazdnosti železničnej cesty alebo v prípade, že by sa vyskytli technologické dôvody.

Tisíce vlakov cez Nové Zámky

Vzhľadom na postavenie Nových Zámkov v sieti železníc na Slovensku je jasné, že tunajšiu stanicu využívajú tisíce ľudí na cestovanie, či už za prácou, školou či zábavou.

„Zo železničnej stanice Nové Zámky bolo v období od januára do júna 2019 vypravených spolu 9 936 vlakov, cez stanicu (teda východová stanica neboli Nové Zámky – pozn. red.) prešlo bolo 4 265 vlakov. Spolu teda na stanici Nové Zámky stálo 14 201 vlakov,“ informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Železničná stanica Nové Zámky
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM