Anton Hrachovský Hokej

Zbrojenie Zámkov pokračuje, z Banskej Bystrice prichádza šikovný center

Nováčik hokejovej Tipsport ligy HC Nové Zámky získal ďalšiu výraznú posilu. Jeho káder vystuží center so skúsenosťami zo zámoria, KHL i slovenskej Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku Zbrojenie Zámkov pokračuje, z Banskej Bystrice prichádza šikovný center
Zdroj: TASR

Na súpisku Nových Zámkov pribudol center Milan Kytnár (na snímke). 27-ročný rodák z Topoľčian odohral posledné dve sezóny v drese tipsportligovej Banskej Bystrice. V tej uplynulej sa v jej drese predstavil aj vo finále play off, v ktorom prehrala s Nitrou. V základnej časti odohral 55 zápasov s bilanciou 29 bodov (12+17), v 17 dueloch vyraďovacej časti si pripísal dva góly a šesť asistencií.

Kytnár hral v minulosti aj v KHL za Slovan Bratislava, Karlových Varoch, fínskom HPK Hämeenlina a v nižších zámorských súťažiach. V roku 2007 bol celkovou sedmičkou draftu CHL, keď si ho vybral tím Kelowna Rockets, pôsobiaci vo WHL. V tom istom roku sa zúčastnil aj vstupného draftu do NHL, pričom si ho zo 127. miesta vybral legendárny Edmonton Oilers. V drese Oilers sa sa predstavil i v jednom zápase NHL. V zámorí sa okrem Edmontonu predstavil aj v dresoch Kelowna Rockets, Saskatoon Blades, Vancouver Giants (všetky tri tímy z WHL), Oklahoma City Barons (AHL) či Stockton Thunder (ECHL).

Slovensko reprezentoval na MS do 18 a 20 rokov. Zahral si aj za A-tím.

„Kytnár je šikovný center so schopnosťou hrať na oboch stranách klziska. Nie je príliš veľký, no je efektívny pri fyzických stretoch. Je dobrý v oblasti bránky. Mohol by hrať viac agresívnejšie,“ opisuje Kytnára jeden z uznávaných švédskych odborníkov Ulf Andersson.

„Milan je ďalším skúseným a pre nás platným hráčom, ktorý nám určite pomôže v ofenzívnej činnosti a skvalitní útok. Je však silný aj smerom dozadu, počítame, že ho budeme využívať tiež počas oslabení,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.

Môže vás zaujímať:

Nová exekutíva SZĽH bude mať jedenásť členov: Medzi nimi i funkcionára z Nových Zámkov

Fanúšikovia novozámockého hokeja sa majú na čo tešiť: Čaká ich viacero sprievodných akcií

Hokejisti idú krôčik po krôčiku: O pár rokov uvidíme viacero vlastných odchovancov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM