Anton Hrachovský Krimi

Zásah policajtov počas svadobného obradu: Zadržali i ženu (30) z Nových Zámkov

Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii mali uplynulé dni plné ruky práce. Odhalili totiž prípad prevádzačstva a obchodovania s ľuďmi, do ktorého mala byť zapletená žena z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zásah policajtov počas svadobného obradu: Zadržali i ženu (30) z Nových Zámkov
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla hovorkyňa PZ Denisa Baloghová, policajný vyšetrovateľ obvinil koncom minulého týždňa 28-ročnú Lindu L. z Bratislavy, 23-ročného Patrika B. z okresu Veľký Krtíš a 30-ročnú Soňu L. z Nových Zámkov z prevádzačstva.

Manželstvo uzavrieť nestihli

Podľa policajných informácií, vyšetrovanie preukázalo, že mali vo Viedni pripraviť Soni L. zoznámenie so 40-ročným Indom Nareshom K. . „Ten mal po úspešnom sobáši a vybavení všetkých potrebných formalít k získaniu pobytu na Slovensku zaplatiť trojici 4000 eur,“ prezradila Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ, s tým, že všetko prebiehalo podľa plánu a svadba sa mala konať vo štvrtok v Nových Zámkoch. „Nevesta so ženíchom si však nestihli povedať áno a zlegalizovať tak obrad, pretože do siene vošli policajti a samotnému aktu sobáša zabránili. Po dokázaní viny hrozí trom obvineným trest odňatia slobody na dva až osem rokov, stíhaní sú na slobode,“ vysvetlila policajná hovorkyňa. Ako ďalej uviedla, „ženích“ sa bude musieť vrátiť do Rakúska, kde je žiadateľom o azyl.

Sobáše za odmenu

Policajti poukazujú na skutočnosť, že dôvodom takýchto sobášov je predovšetkým získanie trvalého pobytu na našom území pre cudzinca a finančný zisk pre Slováka. „Cudzinec, ktorý si zoberie Slováka, môže požiadať o trvalý pobyt na Slovensku na päť rokov a zároveň získa neobmedzený vstup do celého schengenského priestoru,“ vysvetlila Baloghová. Protiprávne konanie v týchto prípadoch spočíva v organizovaní a navádzaní na uzatvorenie sobášov občanov Slovenskej republiky s príslušníkmi tretích krajín za finančnú odmenu.

Je dôležité uvedomiť si všetky následky súvisiace s podvodnými sobášmi a nedať sa zlákať vidinou bohatstva a ľahko zarobených peňazí. „Nie je s nimi spojená len trestnoprávna zodpovednosť, keďže sa slovenský občan dopúšťa trestného činu prevádzačstva, ale aj ďalšie záväzky spojené nielen s vyživovacou povinnosťou, ak sa v čase manželstva narodia deti, ale aj dedenie v prípade smrti,“ doplnila na záver Denisa Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM