Anton Hrachovský Šport

Zámockí atléti pokračujú v zbere cenných kovov: Pribudli ďalšie tri medaily

Tri pódiové umiestnenia získali pretekári AC Nové Zámky na halových Majstrovstvách Slovenska v atletike. Naše mesto reprezentovali ako muži so ženami, tak aj žiactvo a dorastenci.

Ilustračný obrázok k článku Zámockí atléti pokračujú v zbere cenných kovov: Pribudli ďalšie tri medaily
Zdroj: TASR

Muži a ženy tentoraz bez kovu

Na halových Majstrovstvách Slovenska v atletike získali pretekári AC Nové Zámky dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Ako prvý bol na programe šampionát mužov a žien v bratislavskej hale Elán, kde mala slovenská atletická špička poslednú možnosť na plnenie limitov na belehradské halové Majstrovstvá Európy.

Z Novozámčanov sa tu najviac darilo dvojici pretekárov Veronike Babiczovej, vekom ešte len juniorke a Tomášovi Kubejovi. Babiczová skončila vďaka kvalitným časom a osobným rekordom šiesta v behu na 200m časom 26,76. Na 400 m dosiahla čas 1:01,03 a tým aj siedme miesto. V najkratšom šprinte na 60 m obsadila 8. priečku časom 8,16.

Kubej pridal 6. miesto v behu na 3000 m v čase 8:57,41 a siedme miesto v behu na 1500 m za 4:12,29. Posledné bodované – 8. miesto získal ešte v behu na 3000 m časom 9:09,39 Tadeáš Fazekaš.

Medailové žiactvo a dorast

Po pretekoch mužov a žien prišli na rad majstrovstvá mladšieho žiactva a dorastu. O jedinú bronzovú medailu medzi mladším žiactvom sa zaslúžil Dominik Gajdáč v behu na 60 m v kvalitnom osobnom rekorde 8,05, ku ktorému pridal ešte šieste miesto v skoku do diaľky výkonom 457 cm.

Dve štvrté miesta získala dvojica pretekárok Angelika Šranková a Liana Melíšková. Šranková v behu na 600 m časom 1:50,81, keď jasne zvíťazila v nenasadenom B – behu, v prípade jej behu v silnejšom A behu mala určite minimálne na 3. miesto. Melišková získala toto nepopulárne miesto vo vrhu guľou výkonom 7,64 m. Bodované 5. miesto pridala ešte štafeta dievčat na 4 × 200 m v zložení Veronika Jezsová, Dominika Malovecká, Lea Prohácková a Orsolya Szabó časom 2:06,64.

Medailovo boli úspešnejší dorastenci, ktorí získali dve strieborné medaile. V behu na 1500 m potvrdil svoju dobrú tohtoročnú formu Karol Dráfi a na zisk druhého miesta si musel zabehnúť osobný rekord 4:21,32. Svoju premiérovú medailu z majstrovstiev Slovenska získal v trojskoku talentovaný Dominik Pán druhým miestom za výkon 10,87 m. V skoku do výšky skončila žiačka Janka Kusyová na 4. mieste skokom 155 cm.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM