Anton Hrachovský Hokej

Zámčania vezú zo severu Slovenska bod: O výhre Žiliny rozhodlo predĺženie

Po domácej prehre s Nitrou cestovali Novozámčania na sever Slovenska, do Žiliny. Papierovo boli favoritom, napriek tomu získali len pod za prehru v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania vezú zo severu Slovenska bod: O výhre Žiliny rozhodlo predĺženie
Foto: Geleta Zsolt

Žilinčania už pod vedením nového trénera Petra Mikulu začali svižne a snažili sa čo najrýchlejšie dostať do vedenia. To sa im však nepodarilo ani v presilovke a hostia postupne hru vyrovnali. V 16. min. sa dostali Novozámčania k presilovej hre v zápase po druhý raz a zahrali ju lepšie ako prvú. Brankár Fučík síce šancu Fábryho zlikvidoval, ale na dorážku nestráženého Zbořila už nestačil a hostia išli do vedenia.

Domáci sa v prostrednej časti snažili o vyrovnanie, ale nedarilo sa im dostať do dobrých streleckých pozícií. Nevyužili ani presilovku a do šance sa dostali v 28. min. aj hostia, ale Bajtekov pokus skončil na žŕdke Fučíkovej bránky. V 31. min. Beránek minul odkrytú bránku, ale bol aj faulovaný, no rozhodcovia pravdepodobne prehliadli faul. Hostia prežili po polovici zápasu bez ujmy ďalšie oslabenie, ale v 35. min. takmer inkasovali, keď Žilinov nahodený puk od modrej skončil po Húževkovom teči na hornej žŕdke bránky Košarišťana. Aktivitu „vlkov“ potom zastavila presilovka hostí, ktorá sa však gólom neskončila.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Domáci od úvodu záverečnej časti pritlačili hostí pred Košarišťana, aj zásluhou presilovky tlak a gól visel na vlásku. Hvila po presilovke trafil pukom iba žŕdku, ale v 45. min. sa po dorážke v predbránkovom priestore presadil Jenčík a vyrovnal. Domáci boli naďalej aktívni, tlačili sa do brány, ale Košarišťan svoj tím viackrát podržal. V 58. min. boli domáci blízko k druhému gólu, ale Košarišťan v čistej šanci vychytal Jankoviča. Na opačnej strane sa predviedol v záverečnej minúte dobrým zákrokom pri strele Urbana aj Fučík.

Po dvoch dobrých šanciach Žilinčanov sa do veľkej dostal v 63. min. Rogoň, ale jeho nájazd Fučík zastavil. Na konci tej istej minúty sa však s pukom uvoľnil Bárta, prihral pred bránku a Beránek puk dostal za Košarišťana. Gól síce musel ešte potvrdiť videorozhodca, ale ani on nič nezmenil na tom, že Žilinčania ani v piatom predĺžení sezóny nenašli premožiteľa a zdolali Nové Zámky.

MsHK DOXXbet Žilina – MHC Mikron Nové Zámky 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 45. Jenčík (Piegl), 63. Beránek (Bárta) – 16. Zbořil (Fábry, M. Novák)

Vylúčení: 3:5 na 2 min., navyše: Žilin (Žilina) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach, Nagy – Pálkövi (obaja Maď.), Krajčík, 482 divákov

Zostavy:

MsHK DOXXbet Žilina:
Fučík – Kučný, Bagin, Jankovič, Mar. Hudec, Piegl, Matejka, Dubeň, Žilin – Jenčík, Surovka, Balej – Bárta, Podešva, Rud. Huna – Beránek, J. Ručkay, Hvila – Milý, Húževka, Síkela

MHC Nové Zámky:
Košarišťan – Kudla, Andersons, Henderson, Hain, M. Novák, Ordzovenský, Hatala – Štrauch, Urban, Bajtek – J. Jurík, Zbořil, Rogoň – Nejezchleb, Jakúbek, Linet – Slávik, Fábry, Ondrušek – Ľ. Buc

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM