Anton Hrachovský Hokej

Zámčania v zápase s Bardejovom: Kde to zlyhalo? Finále sa sťahuje do Nových Zámkov, VIDEO

Hokejisti HC Nové Zámky prehrali v druhom zápase finále play off 1. hokejovej ligy na ľade HC 46 Bardejov 1:2 a v séria hraná na tri víťazstvá je tak vyrovnaná 1:1 na zápasy. Prečítajte si ohlasy trénerov.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania v zápase s Bardejovom: Kde to zlyhalo? Finále sa sťahuje do Nových Zámkov, VIDEO
Zdroj: TASR

V hľadisku nechýbali ani zástupcovia SZĽH, konkrétne prezident Igor Nemeček a generálny sekretár Róbert Pukalovič.

Domáci vstúpili do druhého merania síl ako z partesu, veď už v 30. sekunde sa ujali vedenia. To všetkých zaskočilo pravé krídlo Marcel Baláž, ktorého nenápadná strela skončila až za Kristínovým chrbtom. Nasledovala séria vylúčení, hra sa rozdrobila. Zámčania sedeli na lavici hanby v počas prvej tretiny až 4 krát, no hráči Bardejova akoby stratili schopnosť premienať tieto situácie. Navyše domáci, podobne ako v prvom zápase, nevyužili veľkú šancu v podaní presilovky 5 proti 3. V drese Nových Zámkov sa ešte v prvej tretine prezentovali svojimi šancami Baron, Chovan, Jakovlevs a znova Chovan, no bez výsledku. Na druhej strane veľmi dobre zasiahol hostí Kristín, ktorý vystavil stopku Bardejovčanom Jokeľovi so Ščurkom.

Druhá tretina odštartovala vylúčením Martina Chovana za hákovanie a hostia sa museli opäť brániť. Našťastie pre hostí z tejto presilovky domácich nezapršalo i keď Pichnarčíkovej strele k tomu nebolo ďaleko. Kristín však s problémami situáciu vyriešil. O pár minút prichystal domáci Kalináč Gmitterovi výbornú šancu, no Zámčanov podržal excelentným zákrokom gólman. Ten mal aj kus šťastia, keď na konci 27. minúty za ním zazvonila žrď po strele Fajčáka. Hra sa na pár minút trochu ukľudnila a hralo sa v strednom pásme bez výraznejších šancí. Zahanbiť sa nedal ani gólman domácich Sabol, ktorý v 35. minúte svojím betónom vymazal Havlíkovo zakončenie v úniku. V prostrednej časti hry tak gól nepadol a výsledok zápasu tak ostával stále otvorený.

Hneď v úvode záverečného dejstva si Novozámčania zahrali 11-sekundovú presilovku 5 na 3, no bez efektívneho výsledku. Práve naopak, v čase, keď boli Bardejovčania už vo štvorici sa dostal k puku agilný Jokeľ – príliš neotáľal, vystrelil a so šťastím nachytal Kristína na hruškách – 2:0 pre východniarov. Bardejov opäť skóroval v oslabení. Domáci tak potvrdili doterajšiu suverénnu štatistiku v tomto ukazovateli – spolu s týmto gólom to je už 18. zásah v početnej nevýhode v aktuálnom ročníku. Hostia po druhom góle trošku pridali a dočkali sa, keď v čase 46:30 znížili na 2:1 Podstavkom. To Korytko dobre potiahol puk a spomínaný Podstavek zakončoval do prázdnej brány. Na skóre už nič nezmenil ani oddychový čas Novozámčanov 82 sekúnd pred koncom a následná hra bez brankára.

Zaujímavosťou je, že v úvodných dvoch zápasoch ani jeden z hráčov nenazbieral viac než jeden bod. Na dokopy 6 góloch sa podieľalo až 14 hráčov.

V oboch zápasoch potvrdili Zámčania kvalitu svojej hry v oslabení, pri 14 vylúčeniach neinkasovali ani raz. Na druhú stranu tak ukázali svoju nie príliš vysokú disciplinovanosť, ktorá by sa im hlavne v baráži mohla vypomstiť. Dokopy hrali Nové Zámky v posledných dvoch zápasoch až 23 a pol minúty v oslabení.

Finále 1. hokejovej ligy – druhý zápas (hrá sa na tri víťazstvá):
HC 46 Bardejov – HC Nové Zámky 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 1. Baláž (Gmitter, Kalináč), 42. Jokeľ – 47. Podstavek (Korytko).
Rozhodovali: Snášel, Orolin – Bednár, Gavalier, vylúčení: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, diváci: 1 327, strely na bránu: 32:28 (stav série 1:1)

Zostavy:
Bardejov:
Sabol – Všetečka, Valjent, Bednár, Valentín, Pichnarčík, Loydl, Fajčák, Česelka – Baláž, Kalináč, Gmitter – Jokeľ, Šimčák, Mikolášek – Ščurko, Linet, Vaško – Solomončak, Cútt, Ihnaťo
Nové Zámky: Kristín – Martin Chovan, Ďurčo, Jakovlevs, Reichel, Bobček, Kousalík, Opalek – Podstavek, Korytko, Martin Frolík – Havlík, Hudec, Tábi – Török, Zlocha ml., Baron – Hrudík, Sucharda

Hlasy trénerov po zápase:
Anton Tomko, tréner Bardejova:
„Dnes bolo lepšie nasadenie, no po našom prvom góle som sa obával, väčšinou to končí tak, že výsledok sa otočí. Nevyužili sme niekoľko dobrých príležitosti, brankár Kristín podržal súpera. Prišiel moment, keď sme v oslabení odhodili puk a skočil v bráne. Priebeh však ukázal, že naše víťazstvo je zaslúžené. Škoda našej chyby v strednom pásme, nechali sme hráča prejsť bez povšimnutia, bola to hrúbka z našej strany. Sme radi, že sme sériu vyrovnali.“

Miroslav Chudý, tréner N. Zámkov:
„Dnes to bol lepší zápas, bolo viac súbojov, emócii. Lenže sme doňho zle vstúpili, aj keď sme sa pripravovali na to, že domáci sa do nás pustia. Od gólu sa to odvíjalo, súper mal navrch, náš výkon začal stúpať v druhej tretine, v tretej sme chceli spraviť niečo s výsledkom. No inkasovali sme nešťastný gól na 2:0 a myslím si, že to bol ten rozdielový gól. Aj keď sme znížili, vyrovnať sa nám nepodarilo. V power play sme mali pološancu. Dnes tá ofenzívna sila bola o góloch, včera domáci nemohli vyhrať s jedným gólom a dnes my. Mali sme hráčov nie na svojich postoch a bolo to cítiť, nedokázali sme sa udržať v tretine domácich.“

Séria pokračuje tretím zápasom v nedeľu o 17:00.

Obaja súperi si účasť v baráži o dve miestenky do budúceho ročníka Tipsport extraligy vybojovali už v predstihu. V samotnej baráži skrížia hokejky s hráčmi jedného z dvojice aktuálnych extraligistov – s Piešťanmi alebo Martinom.

Titulné foto: Ilustračné Hlasy trénerov po stretnutí: TASR

Finále 1. hokejovej ligy 2. zápas Bardejov - Nové Zámky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM