Anton Hrachovský Hokej

Zámčania opäť so skvelým obratom proti Slovanu: Nový rok začali domácou výhrou

Prvý zápas v roku 2020 odohrali hokejisti HC Nové Zámky doma proti Slovanu Bratislava. Podarilo sa im predviesť fantastický obrat a zvíťaziť.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania opäť so skvelým obratom proti Slovanu: Nový rok začali domácou výhrou
Zdroj: TASR

Súboj predposledného s tretím tímom ligovej tabuľky začali domáci presilovou hrou, no bez výraznejšieho ohrozenia Brusta v bráne Slovana. Gólové príležitosti však úvodná desaťminútovka nepriniesla ani na jednej strane. Až v jej závere sa hostia ujali vedenia. Sersen si z pravej strany útočného pásma hodil puk medzi kruhy, odkiaľ jeho strela prepadla až za Pavlasa. O niekoľko okamihov mohol po spolupráci so Zigom zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Puliš ale pálil iba do domáceho brankára. Už o niekoľko sekúnd sa skóre predsa len zmenilo. Demo nahodil puk od modrej a zastavila ho až sieť Pavlasovej brány. Možnosť udrieť mali aj domáci ale Andrisík v sľubnej pozícii zaváhal a rovnako pochodil Hruška, ktorý pálil spomedzi kruhov. Novozámčania sa v prvej tretine predsa len dočkali. Holovič našiel spoza brány Rogoňa, ktorý bez prípravy prepálil Brusta. Radosť domácich však netrvala dlho, lebo ešte do konca tretiny sa presadil hosťujúci St.Pierre. Odrazený puk po Bondrovej strele poslal nekompromisne do Pavlasovej brány.

Aj druhé dejstvo začali Novozámčania presilovkou, blízko k jej využitiu bol Števuliak ale v rozhodujúcej chvíli netrafil puk ideálne. Potvrdilo sa tak „nedáš-dostaneš“, keď Puliš dorazil Meszárošovu strelu a hostia viedli už o tri góly. Kým v úvodnom dejstve hrali prím hostia, druhá tretina patrila predovšetkým domácim. Po strelení gólu hral Slovan presilovú hru, v ktorej paradoxne udreli domáci. Stupka poslal puk z rohu klziska na Brusta a ten si ho zrazil do vlastnej siete. To však nebolo zo strany Zámčanov všetko. Už o deväť sekúnd neskôr ťažil z dobrej práce Feretu Pospíšil, ktorý z ľavého kruhu švihom vyslal puk na bránu a znížil na rozdiel jedného gólu. Domáci sa do súpera zahryzli a dočkali sa ďalšej odmeny. V 32. minúte vyslal puk od modrej na bránu Jurík a vyrovnal na 4:4.

Domáci pokračovali v nastolenom tempe aj v tretej tretine. Na začiatku 44. minúty prevzal krížnu prihrávku od Stupku Pospíšil, po pravom krídle sa vrútil do útočného pásma a príklepom prepálil Brusta – 5:4. K slovu sa dostali aj „belasí“, Pavlas v súboji so Zigom za bránou stratil puk a Puliš ho poslal do odkrytej domácej svätyne. Štyri minúty pred koncom riadnej hracej doby putoval na trestnú lavicu hosťujúci Bačik ale Novozámčania, až na Pospíšilovu strelu, výraznejšie nepohrozili.

V ňom najprv neuspeli Sersen, Urbánek ani Abdul na strane Slovana, aby pre domácich vybojoval víťazstvo po Juríkovom priťuknutí Obdržálek.   

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

HC Nové Zámky – Slovan Bratislava 6:5pp (1:3, 3:1, 1:1 – 1:0)

Góly: 20. Rogoň (Holovič, Drtina), 28. Stupka, 28. Pospíšil (Fereta), 32. Jurík (Obdržálek), 44. Pospíšil (Stupka), 64. Obdržálek (Jurík) – 10. Sersen (Bačik, Abdul), 13. Demo (Bondra), 20. St.Pierre (Basaraba, Bondra), 24. Puliš (Meszároš, Abdul), 47. Puliš (Abdul, Zigo)

  • Rozhodovali: V. Snášel ml., Novák, Šoltés, Rojík
  • Vylúčení: 2:5 na 2 minúty
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 1:0
  • Divákov: 1602

Zostavy:

HC Nové Zámky:
Pavlas – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš – Pospíšil, Fábry, Stupka – Obdržálek, Bajtek, Jurík – Števuliak, Hruška, Andrisík – Jaša, Holovič, Rogoň

Slovan Bratislava:
Brust (44. Habal) – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Demo, Jendek – Puliš, Zigo, Abdul – Basaraba, St.Pierre, Bondra – Kukumberg, Kytnár, Matoušek – Urbánek, Viedenský, M. Sloboda

Čo na to tréneri?

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov:
Nehovorím, že sme začali zle, no dostali sme dva góly, keď sme nezblokovali strely. Naši hráči tieto situácie podcenili. Potom sa nám podarilo dať kontaktný gól na 1:2, následne sme v závere tretiny urobili zase chybu, po ktorej sme dostali gól na 1:3. V druhej tretine nám súper ušiel na 1:4. Z môjho pohľadu bol zlomový moment, keď sme dali spoza brány gól. To nás nakoplo, hneď sme dali aj ďalší a prišla pozitívna emócia. Potom sa nám podarilo ešte zvýšiť, ale zase sme gól dostali, tentoraz po chybe nášho brankára. Aj trochu so šťastím sme záver zvládli, aj keď už pri nájazde Pospíšila na bránu mohol padnúť gól. Zápas bol vyrovnaný, obe mužstva dobre korčuľovali, divákom sa to mohlo páčiť. 

Roman Stantien, tréner Slovanu Bratislava:
Prvá tretina bola podľa našich predstáv, vedeli sme, čo súper hrá. Viac-menej sme to aj dodržiavali. Celkom nám to tam aj padalo. V druhej tretine sa to všetko, vo vidine ľahkého víťazstva, otočilo proti nám. Prestali sme plniť to, čo nám fungovalo v prvej tretine. Vzhľadom na to, že sme viedli 4:1, niektorí chlapci povolili a to bola voda na mlyn  pre bojovný domáci tím. Ten potom perfektne otočil zápas a v tretej tretine sme to chceli otočiť na svoju stranu. Vo športe to však tak býva, že keď niečo podceníte, ťažko sa to vracia. Aj keď sa nám to ešte podarilo vyrovnať na 5:5, v predĺžení mali viac možností domáci a rozhodli.  

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM