Anton Hrachovský Správy

Zámčania môžu opäť prispieť na dobrú vec: Radnica vyhlásila dobrovoľnú zbierku

Poslanci rozhodli o vyhlásení dobrovoľnej zbierky. Tentoraz poputuje výťažok na podporu komunitného centra.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania môžu opäť prispieť na dobrú vec: Radnica vyhlásila dobrovoľnú zbierku
Foto: Ján Tóth

Po zbierke Na pomoc bábätkám, ktorej výťažok putoval na pomoc kriticky chorým novorodencom, vyhlásila novozámocká radnica ďalšiu. Aj tentoraz ide o dobrovoľnú zbierku.

Zbierka pre komunitné centrum v Zámkoch

Usporiadateľom zbierky je Mesto Nové Zámky a schválili ju poslanci na marcovom zastupiteľstve. Určená je pre miestne Komunitné centrum Kompas, na podporu a pomoc pri realizácii vzdelávacích, preventívnych a sociálnych programov. Centrum sídli na Pribinovej ulici 3 a funguje v ňom aj sociálna výdajňa potravín. Tiež sa v ňom zabezpečuje výdaj polievky pre ľudí v núdzi.

Ako prispieť?

Dobrovoľní darcovia môžu komunitné centrum podporiť dvomi spôsobmi. Spraviť tak môžu zaslaním finančného obnosu na účet mesta SK50020000000­00012039172. Zbierka trvá od 18. marca až do 14. apríla 2019.

Druhou možnosťou je prispieť v hotovosti do prenosnej pokladnice mesta s označením „Dobrovoľná zbierka“, umiestnenej vo vstupných priestoroch Rímskokatolíckeho kostola Povýšenia sv. Kríža na Hlavnom námestí počas Kvetnonedeľného benefičného koncertu, ktorý sa bude konať 14. apríla 2019. Spraviť tak budú môcť od 18:30 až do jeho ukončenia.

Peniaze do konca apríla

Kontrolu výsledku dobrovoľnej zbierky konanej počas koncertu vykoná vedúca odboru OSVŠaK za prítomnosti poverených zamestnancov referátu kultúry bezprostredne po ukončení Kvetnonedeľného benefičného koncertu. Následne budú financie vložené na vyššie uvedený účet mesta Nové Zámky a to do 18. apríla 2019. Výťažok zbierky bude komunitnému centru poukázaný na účet do 30. apríla 2019.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM