Anton Hrachovský Samospráva

Zámčania by mohli dostať umelú ľadovú plochu: Poslanci rozhodli pre tento variant

Nové možnosti pre športové a rekreačné vyžitie Novozámčanov. Ľadová plocha by mala poslúžiť zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Zámčania by mohli dostať umelú ľadovú plochu: Poslanci rozhodli pre tento variant
Foto: Anton Hrachovský

Nová ľadová plocha v Zámkoch

Mesto ako organizátor vianočných trhov chce zrealizovať umelú ľadovú plochu. Rozmery plochy by mali byť 20×10 metrov, s tým, že by k nej patrili i požičovňa a brúsenie korčúľ. Plochu by mala prevádzkovať mestská spoločnosť Novovital a vstup na ňu by mal byť pre Novozámčanov bezplatný.

S prvou takouto plochou prišiel ešte v lete 2011 bývalý hokejista Zdeno Cíger, ktorý ju využíva pre potreby svojej detskej akadémie.

Na výber dva varianty

Na výber boli podľa mestského zastupiteľstva dva varianty. Prvým je prenájom takejto plochy, čo by mesto stálo na dva mesiace asi 33-tisíc eur.

Druhý variant, ktorý poslanci schválili, počíta so zakúpením technológie umelej ľadovej plochy od španielskeho výrobcu. Preto by táto ľadová plocha mohla byť obyvateľom k dispozícii v podstate počas celého roka. Podľa riaditeľa Novovitalu Ľudovíta Lebóa by nákupná cena vlastnej umelej ľadovej plochy mala byť vo výške necelých 82-tisíc eur. Výrobca má poskytnúť záruku na 12 rokov a plochu bude možné po rozmontovaní presúvať aj do iných lokalít mesta.

„Ak chceme zabezpečiť túto atrakciu pre našich občanov aj po ďalšie roky, jednoznačne nám vychádza, že nákup tej ľadovej plochy je rentabilnejší ako prenájom,“ povedal Ľudovít Lebó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM