Anton Hrachovský Správy

Výstraha pre novozámocký okres: Meteorológovia varujú pred poľadovicou a závejmi

Pre novozámocký okres bola meteorológmi vydaná výstraha. Nepoteší asi žiadneho z vodičov či chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Výstraha pre novozámocký okres: Meteorológovia varujú pred poľadovicou a závejmi
Zdroj: TASR

Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) dvihli varovný prst a to aj pre náš okres. Tentoraz vydali až dve výstrahy prvého stupňa. Jedna sa týka poľadovice, tá druhá hovorí o snehových jazykoch a závejoch.

Šmykľavé cesty v okrese Nové Zámky

Výstraha 1. stupňa pred poľadovicou platí od stredy 7. februára, od 12:00 až do piatkovej polnoci (9. februára, 00:00). „V okrese Nové Zámky sa očakáva ojedinele tvorba poľadovice. Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..),“ uviedli meteorológovia na svojom webe.

Snehové záveje

Počas stredy 7. februára, od 9:00 do 16:00, hrozí v novozámockom okrese tvorba snežných jazykov a závejov. Meteorológovia preto vyhlásili výstrahu 1. stupňa s tým, že tvorba závejov a jazykov sa očakáva ojedinele.

„Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodali odborníci na počasie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM