Palic Palic Kultúra

VÝSTAVA: J. Csáderová - že(o)na vzdušných zámkoch

Vernisáž výstavy Judity Csáderovej pod názvom: že(o)na vo vzdušných zámkoch, bude 12.07.2012, v Galérii umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch. Je výberovou retrospektívou diel z obdobia od ukončenia vysokoškolských štúdií po súčasnosť. Výstava potr

Výstava Judity Csáderovej „že(o)na vo vzdušných zámkoch“ je výberovou retrospektívou diel z obdobia od ukončenia vysokoškolských štúdií po súčasnosť. Predstavuje autorku s vyhraneným programom, ktorá pred vernosťou fotografického zobrazenia uprednostnila fiktívny, fantazijný svet ukrytých ženských túžob, snov a vízií.

Pre tvorbu „vzdušných zámkov“ uplatňuje možnosti optického skreslenia snímanej reality (šošovkou, vodou), vrstvenie obrazov, narúša presnosť zobrazenia i vnímania, vnáša zneistenie, pochybnosti a veľký priestor pre interpretáciu di­ela.

Absolventka FAMU v Prahe (1974), od roku 1967 pracovala vo fotografickom oddelení Slovenskej filmovej tvorby na Kolibe, od roku 1993 pôsobí ako pedagóg na Škole úžitkového výtvarníctva v Bratislave. Je prezidentkou nadácie FOTOFO a predsedníčkou združenia fotografov pri Slovenskej výtvarnej únii.

Žije v Bratislave. Judita Csáderová do fotografického diania vstúpila začiatkom sedemdesiatych rokov. Ťažiskom jej tvorby je imaginatívna fotografia a experimentovanie s médiom.

Kurátor výstavy: Mgr. Magdaléna Klobučníková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM