Anton Hrachovský Futbal

Výrazný rukopis Zámčanov: Kouč Lérant doviedol svoj výber do kvalifikácie ME

Novozámocký rukopis na postupe do kvalifikácie o Majstrovstvá Európy. Výber Západoslovenského futbalového zväzu vyhral turnaj a bude reprezentovať Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Výrazný rukopis Zámčanov: Kouč Lérant doviedol svoj výber do kvalifikácie ME
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

Novozámocký futbalový kormidelník Peter Lérant prebral prednedávnom funkciu trénera reprezentačného výberu západného Slovenska. Prvou akciou, na ktorej sa so svojim tímom predstavil, bol Regions cup v Tatranskej Lomnici. Išlo o turnaj, víťaz ktorého reprezentuje Slovensko v kvalifikácii na Majstrovstvá Európy amatérskeho futbalu. Podujatia sa zúčastnili 4 regionálne futbalové zväzy pôsobiace na Slovensku – Bratislavský, Západoslovenský, Stredoslovenský a Východoslovenský. Každý z tímov odohral dva duely. Celkovým víťazom a postupujúcim sa stal výber, ktorý viedol práve Peter Lérant.

Vďaka turnajovému triumfu budú reprezentovať Slovensko v kvalifikácii o Majstrovstvá Európy.

Lérantovi zverenci nastúpili v semifinále proti výberu stredného Slovenska, ktorý porazili 2:0. Za západné Slovensko nastúpili v základnej zostave aj Zámčania Martin Letko a ako kapitán Dmitrij Korman. K nim sa pridali i rodáci z nášho okresu – Roland Cingel a Tomáš Homola.

Vo finále čakala na výber Petra Léranta zostava reprezentujúca východné Slovensko. Aj po tomto stretnutí sa radovali ´západniari´, keď zvíťazili 3:1. V zostave opäť nechýbali kapitán Dmitrij Kormanom a Martin Letko.

Výsledky zápasov:

  • Výber ZsFZ – Výber SsFZ 2:0 (0:0)
  • Výber VsFZ – Výber BFZ 2:1 (1:1)
  • Výber SsFZ – Výber BFZ 0:4 (0:2)
  • Výber ZsFZ – Výber VsFZ 3:1 (1:0)
  • Hráči FKM vo víťaznom výbere: Matej Juhász, Martin Letko, Patrik Horáček, Dmitrij Korman

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM