Anton Hrachovský Hokej

Výrazné posilnenie novozámockej defenzívy: Rady hokejistov vystužia dvaja mladíci

Káder hokejového klubu HC Nové Zámky je opäť širší. Jeho rady rozšírila dvojica nádejných hokejistov a reprezentantov Slovenska, ktorí sa predstavili aj na tohtoročných majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Fínsku.

Ilustračný obrázok k článku Výrazné posilnenie novozámockej defenzívy: Rady hokejistov vystužia dvaja mladíci
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Po doplnení trénerského štábu skúseným Ivanom Černým, ktorý bude robiť asistenta Miroslavovi Chudému, pribudla do kádra Nových Zámkov dvojica mladíkov. Sú nimi brankár Stanislav Škorvánek a obranca Patrik Maier.

„Keďže sa pozeráme aj smerom do budúcnosti, podpísali sme týchto mladých hráčov. Dostali sme na nich dobré referencie, môžu byť prínosom, už teraz však spĺňajú isté štandardy. Maier hral v Kanade, je to tvrdý obranca, od ktorého očakávame, že sa bude postupne posúvať vyššie. Mladý Škorvánek je vysoký brankár, ktorý zabojuje o miesto v zostave. Pri téme gólmanov by som sa ešte pristavil – vedenie klubu naďalej intenzívne pokračuje v hľadaní kvalitného brankára,“ prezradil športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.

Reprezentačné a tipsportligové skúsenosti

20-ročný gólman Stanislav Škorvánek je rodákom zo Žiliny, kde aj spravil prvé hokejové kroky a prešiel viacerými výbermi vrátane toho do 18 a 20 rokov. Predstavil sa aj na reprezentačnej úrovni, keď hájil farby slovenského výberu do 17, 18 a 20 rokov. Brankár so skúsenosťami z Tipsport ligy chytal v minulom ročníku vo výbere Slovenska do 20 rokov v 1. hokejovej lige ale aj v Tipsport lige. V závere sezóny sa predstavil aj v drese barážového súpera Nových Zámkov – Bardejova.

V roku 2013 ho draftoval vo vstupnom drafte KHL v 5. kole zo 174. miesta Medveščak Záhreb.

Draftová šestka z roku 2014 a hokejbalový majster sveta

19-ročný obranca Patrik Maier je slovenským fanúšikom známy taktiež z minulosezónnej edície Majstrovstiev sveta do 20 rokov. Rodák z Bratislavy je odchovancom tamojšieho Slovana, kde si prešiel kategóriami do 18 a 20 rokov. V sezóne 2012/2013 sa stal v drese Slovana Bratislava najproduktívnejším obrancom extraligy dorastu. V ročníku 2013/2014 okúsil slovenskú 1. hokejovú ligu v drese tímu Slovenska do 18 rokov.

V roku 2014 si ho vo vstupnom drafte CHL vybral tím Kamloops Blazers, hrajúci WHL, v prvom kole z celkovo skvelého 6. miesta. Naposledy pôsobil v drese konkurenčného Moose Jaw Warriors, kam sa presťahoval práve z Kamloops v nedávno skončenom ročníku 2015/2016.

Na reprezentačnom fóre sa predstavil vo výberoch do 17, 18 a v sezóne 2015/2016 aj v kategórii do 20 rokov. Okrem toho je hokejbalovým majstrom sveta kategórie do 18 rokov zo šampionátu, ktorý sa hral v roku 2014 v Bratislave.

Môže vás zaujímať:

Trénerský štáb sa rozrastá: Na pozíciu asistenta smeruje bývalý reprezentant

Novozámčania pokračujú v nákupoch: Do partie prichádza tretí Kanaďan

HC Nové Zámky chce zámorskú formáciu: Z Ázie prichádza ďalší Kanaďan

Hokejisti hlásia ďalšiu posilu, spoza mora prichádza americký útočník

Hokejisti sa pripravujú na Tipsport Ligu, prichádza kanadská posila!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM