Viktória Botošová Správy

Výluka v novozámockom úseku trate: Cestujúci budú prepravovaní náhradnou dopravou

ŽSR plánujú realizovať udržiavacie práce na železničnom zvršku v úseku Nové Zámky – Bajč. Ako a kedy sa to dotkne cestujúcich?

Ilustračný obrázok k článku Výluka v novozámockom úseku trate: Cestujúci budú prepravovaní náhradnou dopravou
Zdroj: Dnes24.sk

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 12.-14.10.2015 výluku v úseku Nové Zámky – Bajč a v železničnej stanici Bajč. „V rámci týchto výluk sa v medzistaničnom úseku Nové Zámky – Bajč zrealizujú udržiavacie práce spojené so strojným výrubom porastu, opravou geometrickej polohy koľaje s následnou úpravou štrkového lôžka,“ informuje Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

V ŽST Bajč sa na výhybkách „novozámockého zhlavia“ vykoná bežná údržba železničného zvršku, spočívajúca v úprave rozchodu koľaje, dotiahnutia upevňovadiel a opravy geometrickej polohy koľaje vo výhybkách a staničných koľají. Práce realizujú podľa slov hovorkyne zamestnanci ŽSR a sú financované z vlastných zdrojov ŽSR.

„Keďže medzistaničný úsek Bajč – Nové Zámky sa nachádza na jednokoľajnej trati Nové Zámky – Komárno, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou,“ uvádza Pavliková.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku udržiavacích opravných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM