Viktória Botošová Rôzne Rôzne

Vydarený mačací deň v Zámkoch na fotkách: Pár cicušiek sa už teší z nového domova

Vydarený mačací deň si užili jeho návštevníci, no aj mačičky. Pozrite si chutné zábery z 1. Mačacieho dňa v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Vydarený mačací deň v Zámkoch na fotkách: Pár cicušiek sa už teší z nového domova
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že sa uplynulý víkend konal v Nových Zámkoch 1.Mačací deň, sme vás vopred informovali. Pozrite ako dopadol a ako s ním boli v útulku spokojní.

„Dopadlo to nad naše očakávania. Účasť bola veľmi pekná, návštevníci prichádzali počas celého dňa,“ začala dobrou správou Denisa Vanyová, predsedníčka OZ Mačací raj v Nových Zámkoch.

Padlo 45 litrov domácej mätovej limonády

Ako pokračuje Denisa Ványová, pre návštevníkov mali pripravené malé občerstvenie vo forme domácej mätovej limonády, ktorú počas tohto dňa servírovali a padlo úctyhodných 45 litrov. Každý tiež dostal spomienkovú mašličku. Na milovníkov mačičiek čakala výstava obrazov Evky Čankyovej, výstava fotografií úžasných, talentovaných fotografiek Martušky Zelinkovej a Jelky Školkovej.

Dámy z Mačacieho Spektra Janka Krajčovičová a Alenka Paľová priniesli nádherné knižky o mačičkách, ktoré píše samotná Janka. Šikovná kočka Eliška, plietla náramky na želanie a Lenka, maľovala na tvár. Mačací blší bazár bol všetkým k dispozícii a plný nádherných ručne vyrobených predmetov väčšinou s mačičkovou tematikou.

Panovala vynikajúca atmosféra

„Vďaka úžasným ľuďom s veľkým srdcom, ktorí nás navštívili sa v priestoroch vytvorila vynikajúca atmosféra. Spoznali sme mačkárov, ktorých sme doteraz poznali len cez internet,“ pochvaľuje si predsedníčka OZ Mačací raj. Ako pokračuje, mačičky dostali darčeky, krmivo, peliešky, hračky a v neposlednom rade finančnú podporu. „Čo si ale mačičky v tom momente najviac užívali bolo hladkanie, maznanie, stískanie a oplácali to hlasným, silným pradením,“ opisuje.

Niektorí útulkáči si dokonca našli aj domov. „Dve mačičky si našli domov a ďalšie dve boli v sobotu rezervované,“ tešia sa v útulku.

„Keď sme sa lúčili, sľúbili sme si, že sa uvidíme určite aj o rok na 2. Mačacom dni a možno aj skôr," dodali na záver.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Archív OZ Mačací raj

Mačací deň dopadol nad očakávania, niektorí útulkáči dokonca našli nový domov
39
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM