Samospráva

Vraky už opúšťajú ulice Zámkov: Radnica nadviazala spoluprácu s odťahovkou

Vraky postupne opustia ulice mesta. Na celý proces dohliada mestská polícia.

Ilustračný obrázok k článku Vraky už opúšťajú ulice Zámkov: Radnica nadviazala spoluprácu s odťahovkou
Zdroj: TASR

Ako sme už nedávno spomínali, mesto Nové Zámky začne postupne odstraňovať z ulíc odstavené autá.

Spolupráca nadviazaná

Mestský úrad sa nakoniec rozhodol, že pri odťahovaní áut bude spolupracovať so súkromnou firmou ´Daniel Laluch AUTOLALUCH´ z Hornej Kráľovej. Tá má vlastné parkovisko i autorizáciu na spracovanie starých vozidiel. Majitelia dlhodobo odstavených vozidiel dostali výzvy k náprave už koncom januára a niekoľko vrakov už z ulíc Nových Zámkov stihlo zmiznúť.

Uvedená spoločnosť v spolupráci s mestom odstráni vozidlá, ktoré si to budú podľa zákona vyžadovať. Pôjde o odtiahnutie z miestnych komunikácií, resp. verejných priestranstiev, ktoré sú vo vlastníctve a v správe mesta. Následne budú vozidlá umiestnené na parkovisku prevádzkovanom vyššie spomínanou firmou.

Proces odťahovania

Celý proces sa začne na základe písomnej žiadosti na odvoz konkrétneho vozidla, ktorú vydá mestská polícia. Tá bude zároveň zabezpečovať celý chod odstraňovania vozidla.

„Príslušníci mestskej polície označia motorové vozidlo určené na odstránenie. Vyhotovia dôkladnú fotodokumentáciu a preberú od firmy Autolaluch vypísaný preberací protokol na vozidlo, ktoré bude umiestnené na určené parkovisko. Po vykonaní týchto úkonov bude motorové vozidlo naložené na odťahové vozidlo, ktoré odvezie vozidlo na určené parkovisko,“ uvádza vo svojom stanovisku Mestská polícia v Nových Zámkoch s tým, že odvoz vozidla bude ihneď nahlásený na štátnu políciu a všetky známe údaje budú zverejnené na úradnej tabuli mesta ako aj na webovej stránke mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM