Anton Hrachovský Správy

Volebná noc v bazéne: Nesvady vedia ako sa zabaviť

Volebná noc bola v Nesvadoch tak trochu atypická. Lístky sa do urny síce hádzali, neboli však na nich mená politikov.

Ilustračný obrázok k článku Volebná noc v bazéne: Nesvady vedia ako sa zabaviť
Zdroj: Thermál Nesvady

Zdá sa, že potenciál termálneho kúpaliska v Nesvadoch sa domáci snažia využiť naplno. Len nedávno sa tam konala autogramiáda hokejistov HC Nové Zámky a výnimkou nebýva ani nočné kúpanie. Veľmi zaujímavé podujatie pripravilo vedenie kúpaliska aj pred niekoľkými dňami.

Voľby na kúpalisku

Nesvadčania si cez uplynulý víkend užili volebnú noc aj v bazéne. Aby sme boli presnejší, vo vode nevolili zástupcov do parlamentu, ale tých „naj“ plavčíkov na rok 2020.

V hlasovaní mohli návštevníci zvoliť jedného zo štyroch adeptov. Konkurenciou pre miestnych plavčíkov Mikiho a Štefana boli hviezdy legendárneho seriálu Baywatch – „virtuálni“ David Hasselhoff ako Mitch Buchannon a Pamela Anderson alias C. J. Parker.

Nesvadčania boli patriotmi a mali vo svojej voľbe jasno. Vybrali až dvoch najlepších.

Víťazmi „bazénových“ volieb sa stali Miki a Štefan. Obaja dostali po 78 hlasov.

„Zobrali sme to z tej vtipnej stránky, aby to bolo spojené aj so skutočnými voľbami, ktoré práve prebiehali,“ uviedol marketingový manažer kúpaliska v Nesvadoch Attila Molnár.

Ako mesto volili po prvý raz

Nesvady volili v parlamentných voľbách po prvýkrát v histórii Slovenska ako mesto. Volebná účasť dosiahla 52,39 % a obyvatelia odovzdali celkovo 2 083 platných hlasov.

Podobne ako z celoslovenského hľadiska, aj v Nesvadoch sa stalo víťazom hnutie OĽaNO. Získalo až 30,24 % platných hlasov. Na druhom mieste sa umiestnila strana MKÖ-MKS so ziskom 25,49 %. Tretiu priečku si pripísal MOST-HÍD, ktorý podporilo 15,89 % voličov.

Celoslovensky druhý Smer-SD získal len 5,04 % a tretia najsilnejšia strana v rámci Slovenska – Sme Rodina si získala 4,51 % voličov.

Spomedzi viac ako 5100 obyvateľov bolo vo voličských zoznamoch zapísaných vyše 4000 oprávnených voličov. Hlasy odovzdávali v štyroch volebných okrskoch.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Ste spokojní s výsledkami parlamentných volieb?

nie
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM