Anton Hrachovský Kultúra

Víkend v Nových Zámkoch a okolí? Aj takto môžete stráviť najbližšie voľné dni

Ak neviete, ako sa cez víkend zabaviť, máme pre vás niekoľko tipov. Od gastrofestivalu cez futbal až po hudobné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Nových Zámkoch a okolí? Aj takto môžete stráviť najbližšie voľné dni
Foto: Anton Hrachovský

OÁZA INTERNATIONAL GASTROFESTIVAL

2. až 4. augusta, Oáza Camp Komoča

Jedno z najobľúbenejších podujatí pri Nových Zámkoch láka každý rok tisíce návštevníkov. Oáza International Gastrofestival v Komoči začne už svoj 17. ročník. Ide o najväčší festival svojho druhu na Slovensku.

HVIEZDNA SCÉNA: CINDY STEHLOVÁ & DENISA KOPAČKOVÁ

3. augusta o 20:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

V piatok pokračuje 3. ročník hudobnej série Hviezdna scéna. Počas letných večerov dostanú priestor viacerí umelci, tentoraz sa na pódiu predstaví šansónové duo Cindy Stehlová a Denisa Kopačková. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Csemadoku.

FKM NOVÉ ZÁMKY – MŠK PÚCHOV

4. augusta o 17:00, Štadión Ladislava Gancznera

Dlho nebolo jasné, či a v akej ligovej súťaži začnú novozámockí futbalisti novú sezónu. Po tom, ako sa kvôli pretrvávajúcej zlej finančnej situácii rozpadol celý A-tím, sa ako-tak podarilo negatívny stav napraviť. Znamená to, že v kabíne sa zišiel kompletne nový tím. Sezónu nakoniec začne v 3.Lige – Západ, kde podľa umiestnenia z minulého ročníka aj patrí.

NOVOZÁMOCKÉ FARSKÉ HUDOBNÉ LETO – ORGAN & SOPRÁN

4. augusta o 19:00, Farský kostol Povýšenia sv. kríža na Hlavnom námestí

Na druhý koncert Novozámockého farského hudobného leta sa môžeme tešiť už túto sobotu. Kostolom sa tak rozoznejú organové a sopránové tóny.

BLŠÁK č.2

5. augusta od 7:00, Tržnica

Novozámčania budú mať opäť možnosť zbaviť sa starých alebo nepotrebných vecí, ktoré pre niekoho iného ešte môžu mať hodnotu. Po úspechu prvého blšáku totiž prichádza jeho druhé pokračovanie.

HUDBA NAŠICH ULÍC

5. augusta od 14:00 do 17:00

Život v novozámockých uliciach spestrí počas leta niekoľko vystúpení lokálnych muzikantov. Svojimi vystúpeniami v rámci projektu Hudba našich ulíc obohatia obyvateľov vo viacerých lokalitách. V nedeľu sa pri Poetry Café na Hlavnom námestí predstaví dvojica 2Many Strings (hra na harfe, spev a gitara). Okrem nich sa na korze pri Café La Mon predstavia Zuzana Klimantová a Albín Blaho (husle a klarinet).

PO VOĽNOM PÁDE

od 27. júla do 1. septembra 2018, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch má v talóne ďalšiu zaujímavú výstavu. Vo svojích priestoroch vystaví diela maliarky žijúcej v Düsseldorfe a Budapešti. Ágnes Stiller-Luzsicza viažu k nášmu mestu rodinné vzťahy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM