Anton Hrachovský Šport

VIDEO: Skvelý úspech hendikepovaného atléta zo Zámkov, Matušík s bronzom z ME v Berlíne

Rodák z Bratislavy žijúci v Nových Zámkoch sa opäť postaral o zviditeľnenie nášho mesta i krajiny. Na Majstrovstvách Európy vybojoval bronzovú medailu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Skvelý úspech hendikepovaného atléta zo Zámkov, Matušík s bronzom z ME v Berlíne
Zdroj: Dnes24.sk

Člen Atletického clubu Nové Zámky Adrián Matušík zaznamenal veľký úspech na Majstrovstvách Európy zdravotne znevýhodnených športovcov, ktoré sa v uplynulých dňoch konali v Berlíne.

Novozámčan s bronzom

Zverenec Jána Bötchera v hode diskom v kategórii postihnutia F64 obsadil vynikajúce tretie miesto. Podarilo sa mu to výkonom 50,09 metra, ktorý dosiahol na piaty pokus. Víťazom šesťčlenného finále sa stal Dan Greaves (pokus dlhý 57,65 m) z Veľkej Británie, striebro sa ušlo Chorvátovi Ivanovi Katanušičovi (54,92 m).

Slovensko si na Majstrovstvách Európy zdravotne znevýhodnených športovcov pripísalo celkovo zisk troch medailových umiestnení. K Matušíkovi sa pridali aj ´strieborní´ Marián Kureja (F51) a Július Hutka (F57, hod oštepom, 31,01 metra).

Skvelá reprezentácia

Matušík dlhodobo reprezentuje Slovensko i Nové Zámky na vysokej úrovni. V roku 2017 dosiahol ako člen slovenskej paralympijskej výpravy na IPC MS v Londýne jej najhodnotnejší výsledok, keď obsadil v hode guľou 2. miesto. V roku 2016 štartoval na Letných Paralympijských hrách v Riu de Janeiro. V tom istom roku si v talianskom Grossete pripísal dva cenné kovy – striebro vo vrhu guľou a bronz v hode diskom. Rok predtým (2015) sa stal majstrom sveta vo vrhu guľou, keď na zlato dosiahol neuveriteľným zlepšením osobného maxima o 96 cm!

Štartoval aj na Letných Paralympijských hrách v Londýne (2012). Vo svojich disciplínach – hode diskom obsadil 4. miesto a vrhu guľou celkovo 8. priečku.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM