Anton Hrachovský Šport

VIDEO: Roland Čambal nestačil na súpera z Kórei, sťahuje sa k najlepším do USA

Novozámocký profesionálny MMA zápasník Roland Čambal prehral na prestížnom podujatí ACB 84 s Juhokórejčanom Jae Young Kimom. Čaká ho však nové pôsobisko a sťahovanie sa do USA medzi zápasnícku špičku.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Roland Čambal nestačil na súpera z Kórei, sťahuje sa k najlepším do USA
Zdroj: TASR

Novozámčan Roland Čambal (na snímke vľavo) bol nakoniec jediným Slovákom v 12-zápasovom programe podujatia v Bratislave. Zo zdravotných dôvodov z neho vypadli zápasy Attilu Végha aj Ľudovíta Kleina. Súperom 33-ročného Čambala bol o rok starší juhokórejský zápasník Jae Young Kim, ktorého bilancia pred týmto duelom bola úctihodných 9 výhier z 10 zápasov.

Zápas mohol pokračovať

Čambal nastúpil na zápas v strednej váhe (do 84 kg), na tri kolá po päť minút. Zápas však trval iba jedno necelé kolo. Súper ho už v prvej minúte trafil ľavým hákom, ktorý slovenským bojovníkom otriasol. Kim, vedomý si výhody, následne strhol Čambala na zem, kde za necelé dve minúty dokonal dielo a tvrdými údermi prinútil rozhodcu duel ukončiť. Novozámčan tak upravil svoju zápasovú bilanciu na 12–6.

„Zasiahol ma v postoji a zápas sa presunul na zem. Tam som sa to snažil zviazať a pokúsiť sa o nejakú submisiu. V snahe odkopnúť súpera som dostal ďalšie údery, no myslím si, že to bolo ukončené predčasne. Rozhodca to síce vidí najlepšie a možno aj zbadal moje prevrátené oči alebo mal v niektorej chvíli pocit, že som ‚vypnutý‘, ale údery na zemi som necítil také razantné ako ten jeden v postoji a z môjho pohľadu zápas ešte mohol pokračovať,“ uviedol zástupca RSC Gym Nové Zámky.

Po prehre pár dní voľna a sťahovanie

„S výkonom nemôžem byť spokojný, ‚game plan‘ bol úplne iný. Dlhá príprava vyšla navnivoč v priebehu dvoch minút a momentálne som veľmi demotivovaný ohľadne ďalších plánov. Možno sa z toho vyspím, ale zopár dní nechcem o MMA ani počuť,“ dodal Čambal, ktorý popri 12 víťazstvách zaznamenal šiestu prehru v kariére. Kim si svoju bilanciu vylepšil na 24 víťazstiev z 36 zápasov.

V elitnej ruskej promotérskej organizácii ACB (Absolute Championship Berkut) ostáva Čambalovi odbojovať ešte dva zápasy. Následne sa stane súčasťou českej organizácie XFN. Podľa vlastných slov by sa v nej mohol predstaviť niekedy v priebehu októbra 2018. Okrem toho sa sťahuje do USA, kde sa bude pripravovať v AKA (American Kickboxing Academy). Táto akadémia patrí medzi priekopníkov v MMA a je svetovou špičkou tohto športu. Trénuje v nej viacero prominentných zápasníkov ako Khabib a Abubakur Nurmagomedovci či Cain Velasquez.

Čambalov zápas proti Kimovi si môžete pozrieť na videu nižšie.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM