Viktória Botošová Kultúra

Vianočná atmosféra v Zámkoch: Na námestí pribudne obrovský adventný veniec

Na Hlavnom námestí okolo sochy Svätej trojice pribudne adventný veniec. Príďte sa pozrieť na zapálenie 1.adventnej sviečky.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra v Zámkoch: Na námestí pribudne obrovský adventný veniec
Zdroj: Dnes24.sk

7. Skautský oddiel Gergelya Czuczora s OZ KultúrKorzó spoločne vytvoria adventný veniec okolo sochy Svätej trojice na Hlavnom námestí. Prvá adventná sviečka bude slávnostne zapálená už túto nedeľu 30. novembra o 16.00 hodine.

Veniec sa bude pripravovať 29. novembra, z konárov, vetiev ihličnatých stromov, vždyzelených rastlín, ktoré ponúkli Novozámčania. Adventný veniec sa bude zdobiť veľkými, špeciálne na tento veniec vyrobenými sviečkami, sušenými kvetmi, prírodnými plodmi, stuhou a mašľami.

Nápad sa stal tradíciou

Nápad vznikol na jednej spoločnej akcii 7. Skautského oddielu Gergelya Czuczora a OZ KultúrKorzó, odvtedy sa veniec pripravuje každoročne už 4. rok. Na tvorbe venca sa podieľajú Základná škola G. Czuczora, Mestský úrad, Brantner Nové Zámky, Františkánsky kostol a kláštor, Rímskokatolícky farský úrad a občania, ktorí ponúkli konáre a svoju aktívnu pomoc. Ďalšie sviečky sa zapália každú adventnú nedeľu o 11 hodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM