Krimi Správy

Veľké nešťastie pri Nových Zámkoch: Policajti vysvetľujú, čo sa mladíkovi (†17) stalo

Tragédia v obci v novozámockom okrese. Podľa slov polície mladého muža ešte skúšal oživovať kamarát, žiaľ, ten zraneniam podľahol.

Ilustračný obrázok k článku Veľké nešťastie pri Nových Zámkoch: Policajti vysvetľujú, čo sa mladíkovi (†17) stalo
Zdroj: TASR

V obci Hul v okrese Nové Zámky sa vo štvrtok 14. septembra o 18.42 h stala tragédia, 17-ročného mladíka tam pod náporom vetra zavalil múr. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková.

O udalosti sme vás informovali v článku: Tragická udalosť pri Nových Zámkoch: Zrútený múr si vyžiadal ľudský život

Nehoda sa stala neďaleko miestneho kostola za budovou potravín na stavenisku zberného dvora. ,,Mladistvý muž sa vybral na malú potrebu na nezabezpečené stavenisko zberného dvora a ako sa postavil oproti tam nachádzajúcemu sa múru z tvárnic Ytong, zrazu sa od silného vetra uvedený múr dĺžky približne päť metrov a výšky približne tri metre rozhýbal a zavalil ho. Neďaleko prítomní kamaráti začali muža vyťahovať spod sutín a následne oživovať, zatiaľ volali na tiesňovú linku," povedala Čuháková.

Jeden z kamarátov poškodenému stláčal hrudník, keď však uvidel, že mu z úst a nosa prúdom tečie krv, s oživovaním prestal. ,,Obaja kamaráti počkali na príchod rýchlej zdravotnej pomoci, ohliadajúci lekár však konštatoval smrť. Vo veci policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM