Anton Hrachovský Šport

Veľká pocta aj pre Nové Zámky: Rodáčku z nášho mesta uviedli do Siene slávy

Rodená Zámčanka prinášala slovenským fanúšikom roky radosť. V roku 2002 získala aj so spoluhráčkami pre Slovensko najprestížnejšiu cenu na reprezentačnom poli.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta aj pre Nové Zámky: Rodáčku z nášho mesta uviedli do Siene slávy
Zdroj: TASR

Do Siene slávy slovenského tenisu uviedli finalistu Davisovho pohára z roku 2005 Dominika Hrbatého a víťazku Pohára federácie z roku 2002 Henrietu Nagyovú (na snímke), ktorá je rodáčkou z Nových Zámkov.

Je to pocta pre Nové Zámky

Nagyová nastúpila za Slovensko v 14 fedcupových stretnutiach, odohrala 24 zápasov, z nich 18 víťazných. Vo svetovom rebríčku sa najvyššie dostala na 21. miesto. Je držiteľka deviatich singlových titulov na okruhu WTA, čo je najviac zo slovenských tenistiek. Na WTA Tour vyhrala aj štyri turnaje vo štvorhre. V rokoch 1998 – 2001 sa štyrikrát v rade stala najlepšou tenistkou Slovenska.

Nagyová vyhrala v roku 1994 po boku Švajčiarky Martiny Hingisovej štvorhru junioriek na Roland Garros. O rok neskôr debutovala v Pohári federácie. V španielskom Maspalomase v roku 2002 bola členka víťazného družstva Slovenska v tejto prestížnej tímovej súťaži.

Okrem Nagyovej so Siene slávy aj bývalý mužská jednotka

Popri Henriete Nagyovej sa tejto pocty dostalo aj dnes už legendárnemu reprezentantovi Dominikovi Hrbatému. Ten získal počas aktívnej kariéry šesť singlových titulov na okruhu ATP a vo dvojhre bol svetovou dvanástkou. V Davis Cupe je slovenským rekordérom. Za 14 rokov nastúpil v 26 stretnutiach a odohral 58 zápasov, z nich 33 vyhral. V roku 2005 ho vyhlásili za najlepšieho športovca SR v ankete Klubu športových redaktorov. V roku 2013 dostal za reprezentáciu v Davis Cupe od Medzinárodnej tenisovej federácie ITF Cenu za oddanosť.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM