Anton Hrachovský Samospráva

V Zámkoch by mohla vyrásť nová autobusová stanica: Investícia ráta s miliónmi eur

Spoločnosť Arriva pripravuje výstavbu novej autobusovej stanice v Nových Zámkoch. V budúcnosti by mala byť súčasťou integrovaného prestupného bodu.

Ilustračný obrázok k článku V Zámkoch by mohla vyrásť nová autobusová stanica: Investícia ráta s miliónmi eur
Zdroj: ARRIVA Nové Zámky

V rámci integrovaného prestupného bodu by podľa plánov spoločnosti vznikol prestupný uzol medzi vlakmi a autobusmi spolu s parkoviskom pre autá.

Investícia za niekoľko miliónov

„V nových Zámkoch je síce priestor, kde môžu autobusy zastaviť, ľudia nastupujú a vystupujú, no autobusová stanica to nie je. Je potrebné, aby sa projekt jej výstavby zrealizoval,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Arriva na Slovensku László Ivan. Celkovú investíciu vyčíslil na 5,5 milióna eur, z tejto sumy by 3,2 milióna eur mala tvoriť dotácia z eurofondov.

Nová autobusová stanica by mala podľa projektovej dokumentácie vzniknúť na Námestí republiky a na Ulici M. R. Štefánika v blízkosti vlakovej stanice a pošty. Jej súčasťou bude 14 nástupných, štyri výstupné a päť čakacích stojísk.

Časť stavby bude určená pre obchody a služby. Chýbať nebude parkovisko pre autá, zelené oddychové zóny, celý priestor stanice by mal byť bezbariérový. Výstavba novej stanice by mala trvať dva roky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM