Správy

V uliciach rozmiestnia kontajnery: Do Nových Zámkoch prichádza jesenné upratovanie

Leto je minulosťou a tak nastal čas na tradičné jesenné upratovanie. Vedenie mesta prezradilo prvé informácie.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach rozmiestnia kontajnery: Do Nových Zámkoch prichádza jesenné upratovanie
Zdroj: TASR

Do Nových Zámkov prichádza tradičné jesenné upratovanie. Ako prezradilo mesto, prebiehať bude za dodržiavania všetkých aktuálne platných epidemiologických nariadení.

Dôležité termíny

„V období jesenného upratovania na základe objednania skupín obyvateľov budú pre obytné domy na sídliskách, školy a záhradkárske osady bezplatne rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery (VKK) v období," informuje mesto Nové Zámky.

Jesenné upratovanie bude prebiehať od 4. do 22. októbra.

„Svoje požiadavky môžete uplatniť na Odbore komunálnych služieb Mestského úradu v Nových Zámkoch, telefonicky na č. 035/6921 747 alebo 035/6400 225–7 kl. 247 dňa 28. 09. 2021 do vyčerpania VKK," dodáva radnica.

Veľkokapacitné kontajnery pre rodinné domy budú pristavené od 25. októbra. Obyvatelia budú môcť po preukázaní sa občianskym preukazom ukladať zvlášť objemný odpad a zvlášť BIO odpad.

Prečítajte si tiež

Čo do nich nepatrí?

Harmonogram rozmiestnenia kontajnerov radnica zverejní na svojom webe a na úradnej tabuli.

„Žiadame obyvateľov, aby odpad ukladali iba do týchto kontajnerov. Zakazuje sa vykladať odpad na verejných priestranstvách, pred rodinné domy a ku kontajnerom pri obytných domoch," upozorňuje mesto Nové Zámky.

Do veľkokapacitných kontajnerov NEPATRÍ papier, sklo, textil, žiarivky, farby, lepidlá, batérie, akumulátory, vyradené elektrické a elektronické zariadenia, plasty, kovy, ktoré môžu obyvatelia odovzdať bezplatne na ulici G. Bethlena (bývalá kotolňa).

„Počas celého roka môžu obyvatelia mesta odovzdať objemný, drobný stavebný odpad a biologicky rozložiteľný odpad na Považskej ul. (bývalé uhoľné sklady) – kontakt : 035/6424 282," dodáva radnica prostredníctvom svojho webu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM