Správy

V uliciach Nových Zámkov odchytávajú holuby: Odviezli ich už viac ako 360

Mesto Nové Zámky sa rozhodlo pre zníženie stavu holubov. V meste tak od októbra prebieha ich odchyt, ktorý potrvá až do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Nových Zámkov odchytávajú holuby: Odviezli ich už viac ako 360
Zdroj: Mesto Šaľa

O odchyt a odvoz holubov sa stará špecializovaná firma humánnym spôsobom. Za približne mesiac už z Nových Zámkov odviezla viac ako 360 holubov.

Pravidelná kontrola

„Na strechách desiatich budov (so súhlasom správcov alebo majiteľov objektov) firma z Rimavskej Soboty umiestnila špeciálne odchytové pasce (klietky) s krmivom a vodou,“ informuje mesto Nové Zámky.

Pasce kontrolujú dvakrát za týždeň. Odchytené holuby napokon odvážajú do prírody. Podľa zmluvy sa tak deje minimálne sto kilometrov od Nových Zámkov.

Prečítajte si tiež

Kde ich odchytili najviac?

„Zmluva zahŕňa aj veterinárne a asanačno-kafilerické služby, prieskum výskytu holubov, odstránenie pascí a ich odvoz,“ dodáva radnica. Mesačne mesto za tieto služby platí dvetisíc eur.

„Od 13. októbra do 14. novembra takto z mesta odviezli 363 holubov. Najviac ich odchytili na streche budovy na Ulici M. R. Štefánika (173 kusov). Naopak – na Andovskej ulici, na kúpalisku, na streche plavárne a v Astronomickom kabinete sa do klietok nechytili žiadne holuby. Odchyt bude trvať do konca decembra, potom mesto vyhodnotí jeho efektívnosť,“ informuje vedenie mesta Nové Zámky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM