Peter Sýkora Rôzne

V Šuranoch sú na zimu pripravení

Obdobie, kedy sa spravidla realizuje zimná údržba cestných komunikácií, začína v polovici novembra. Technické služby si ale na svoj prvý výjazd budú musieť ešte počkať. Teploty sa zatiaľ pohybujú v plusových hodnotách.

Napriek tomu, sú mnohé mesta pripravené na prvý sneh či poľadovicu. Medzi ne patrí aj mesto Šurany, v ktorom údržbu cestných komunikácií a chodníkov zabezpečuje Mestský podnik služieb. Cestnú komunikáciu počas zimy udržiavajú vďaka pohotovostnej technike. ,,Na údržbu cestných komunikácií máme k dispozícií 3 traktory s radlicami, 1 sypač s radlicou a na údržbu chodníkov 1 malotraktor s radlicou s posypovým zariadením,“ riaditeľ organizácie Marian Groma, Mestský podnik služieb Šurany. Na posyp používajú technické služby osvedčené a ľahko dostupne materiály ako sú piesok a posypová soľ. Mestský úrad v Šuranoch spravuje 52 km cestných komunikácií a 15 km chodníkov. Technické služby okrem mesta vykonávajú zimnú údržbu aj v časti Nový Svet, Kostolný Sek, Nitriansky Hrádok, a Šurany-Kopec. Finančné prostriedky na realizáciu týchto služieb má mesto zabezpečené. ,,Finančný tok do Mestského podniku služieb je zabezpečený. Je vyplácaný z podielových daní, ktoré dostáva mesto,“ Imrich Várady, primátor mesta Šurany.

Tohtoročná zima má byť podľa predpovedí niektorých meteorológov dlhá a chladná. Mestá sú už ale v predstihu pripravené a majú k dispozícií pohotovostnú techniku ako i posypový materiál.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM