Anton Hrachovský Hokej

V súboji nováčika s majstrom sme videli výborný hokej: Rozhodovali až nájazdy

Pred výbornou atmosférou, ku ktorej už od začiatku stretnutia prispeli oba fankluby, sa hral v regionálnom derby rýchly hokej.

Ilustračný obrázok k článku V súboji nováčika s majstrom sme videli výborný hokej: Rozhodovali až nájazdy
Zdroj: TASR

Pred výbornou atmosférou, ku ktorej už od začiatku stretnutia prispeli oba fankluby, lepšie odštartoval ligový líder a aktuálny majster z Nitry. V šiestej minúte sa už po pár sekundách presilovej hry pri vylúčení domáceho Mäkinena presadil strelou švihom spomedzi kruhov Ručkay. V polovici prvej tretiny vyslal dobrú strelu Nitran Kryštof, no Šimko bol pozorný. V 12. minúte predviedol pekné sólo domáci Fábry, no tiesnený obrancami Nitry nedokázal zakončiť. O minútu neskôr pohrozili Čaládi s Tibenským no gól z toho nebol, podobne ako z Dubecovej pološance. Na druhej strane dobre zasiahol proti Slovákovej strele z prvej spomedzi kruhov domáci gólman Šimko. Na druhej strane pálil z uhla Čaládi, takisto bez efektu.

Aj druhá tretina odštartovala rýchlym hokejom s vysokým nasadením na oboch stranách. Po úvodnom tlaku Novozámčanov sa však hra vyrovnala a v 25. minúte sa o dvojgólové vedenie Nitry postaral strelou švihom Milam. Na druhej strane prenikol pekne do útočného pásma Brabenec, no Hvila nedokázal vytvorenú príležitosť gólovo zakončiť. Podarilo sa mu to však okamžite po následnom vhadzovaní, keď sa v neprehľadnej situácii presadil pred Valentom. Gól však musel potvrdiť hlavný rozhodca po konzultácii s videorozhodcom. Od tohto momentu sa dostali mierne na koňa domáci hráči, no svoj tlak nedokázali zužitkovať. V obrovskej šanci sa ocitol Lelkeš, ktorému pekne naservíroval puk Paulovič, no nezakončil ideálne. Hra sa naďalej prelievala zo strany na stranu, brankári si svoje teritórium pozorne strážili. V 37. minúte prišlo k zlej rozohrávke domácich, čoho výsledkom bola opakovaná šanca hráčov Nitry, no Mezei na Šimka nevyzrel.

Do záverečnej tretiny nastúpili domáci s veľkým odhodlaním vyrovnať, udrieť však mohli na druhej strane hostia. Slovákov dravý nájazd vytesnil Šimko, o pár sekúnd sa v dobrej šanci ocitol Tibenský, puk však za Valentov chrbát neprešiel. V 45. minúte vypukol na novozámockom štadióne gejzír radosti, to keď z tesnej blízkosti pred Valentom vyrovnal kapitán domácich Hudec. Už o niekoľko sekúnd sa však skóre menilo znova. V útočnej tretine sa predviedla prvá zámocká formácia a dobre korčuľujúci Saarinen sa presadil po Bahenského presnej prihrávke do odkrytej časti Valentovej svätyne. Vyrovnať mohol po veľkej príležitosti Slovák, no vo vyloženej príležitosti nedokázal zasunúť puk do odkrytej brány. V záverečných minútach sa oba celky snažili streliť gól, podarilo sa to nakoniec hosťom, keď sa švihom spomedzi kruhov presadil Slovák a poslal duel do predĺženia.

V predĺžení napriek viacerým vyloženým gólovým príležitostiam na oboch stranách gól nepadol a tak sa duel posunul do samostatných nájazdov. V nich sa viacej darilo strelcom Nitry, pričom rozhodujúci presný zásah zaznamenal Marek Slovák.

HC Nové Zámky – HK Nitra 3:4 pp a sn (0:1, 1:1, 2:1 – 0:0, 0:1 )

Góly: 26. Hvila (Sandgren, Hudec), 45. Hudec (Paulovič, Sandgren), 46. Saarinen (Bahenský, Brabenec) – 6. Ručkay (Rais, Kutálek), 25. Milam (Slovák, Laliberté), 58. Slovák (Blackwater, Laliberté), rozhodujúci nájazd: Slovák. Rozhodovali: Kubuš, Lokšík, Orolin, Synek, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3826 divákov.

Čo na to tréneri?

Július Pénzeš, tréner Nových Zámkov: „Videli sme veľmi zaujímavý zápas, najmä pre divákov. Veľmi si na našom mužstve cením, že dokázalo otočiť stav z 0:2 na 3:2 proti tak silnému súperovi ako je Nitra. Žiaľ, škoda tej chybičky pred koncom. Už som myslel, že to môžeme udržať, no nestalo sa. Šancí bolo na obidvoch stranách dosť, možno Nitra ich mala o trošičku viacej, no sami ste videli, že naše mužstvo sa nevzdávalo a chcelo útočiť. Musíme ďalej bojovať, keď budeme takto pracovať, tak prídu aj výsledky. V našej lige môže vyhrať každý s každým. Na záver by som sa chcel poďakovať fanúšikom, pretože vytvorili super atmosféru.“

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: „Myslím, že to bol výborný zápas vo výbornej atmosfére, diváci boli úžasní, hráčom sa tiež hrá lepšie v takejto atmosfére. Naše mužstvo podalo výborný výkon, škoda však, že sme nevyužili viacej šancí. Myslím, že sme mohli vyhrať aj v riadnom hracom čase. Škoda inkasovaných gólov po štandardných situáciách. Dvakrát sa nám pred bránu pretlačil súper po vhadzovaniach. Síce sme sa na to pripravovali, no to sa stáva. Ako hovorím, šancí sme mali dosť na to, aby sme vyhrali už po 60 minútach. Som toho názoru, že to bol náš najlepší výkon vonku a že sme zaslúžene vyhrali.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM