Anton Hrachovský Správy

V Štúrove môžu deti cestovať do školy zadarmo: O ich odvoz sa postará autobus

Radnica v Štúrove zabezpečila pre žiakov bezplatnú dopravu do škôl. Stačí splniť niekoľko jednoduchých podmienok.

Ilustračný obrázok k článku V Štúrove môžu deti cestovať do školy zadarmo: O ich odvoz sa postará autobus
Zdroj: Arriva

Od nového školského roku 2019/2020 bude opäť umožnené žiakom základných škôl v Štúrove cestovať do škôl na linkách MHD zdarma. Bezplatné cestovanie žiakov sa realizuje v rámci spoločného projektu mesta Štúrovo a dopravnej spoločnosti Arriva. Prepravu aj v tomto ročníku finančne podporí tamojšia samospráva.

V Štúrove do školy zadarmo

Nárok na bezplatné cestovanie v dňoch školského vyučovania v čase od 7:00 do 8:00 majú žiaci všetkých základných škôl s trvalým alebo prechodným pobytom v Štúrove.

Musia však vlastniť Cestovný preukaz žiaka. Preukaz si možno vybaviť na oddelení komunálnych služieb, životného prostredia a dopravy Mestského úradu Štúrovo. Zamestnanci radnice vydajú preukaz zdarma po predložení vyplnenej žiadosti.

Záujemcovia musia spĺňať len niekoľko základných podmienok – mať trvalý alebo prechodný pobyt v Štúrove a byť žiakom ktorejkoľvek základnej školy v Štúrove. Cestovným preukazom žiaka s platnosťou do 30. júna 2020 je potrebné sa preukázať vždy pri nástupe do autobusu vodičovi.

Žiadosť o vydanie cestovného preukazu pre žiakov je možné si stiahnuť si z webovej stránky mesta.

„Pevne veríme, že tento projekt uľahčí riešiť ranné cestovanie a dopravu dieťaťa do školy, zvýši bezpečnosť detí a spestrí cestu do školy,“ informuje štúrovská samospráva.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM