Anton Hrachovský Správy

V Štúrove môže vzniknúť 170 pracovných miest: Miestna fabrika chce rozšíriť výrobu

Jedna z fabrík sídliacich v Štúrove plánuje rozšíriť svoju výrobu. Výsledkom by mali byť aj takmer dve stovky nových pracovných pozícií.

Ilustračný obrázok k článku V Štúrove môže vzniknúť 170 pracovných miest: Miestna fabrika chce rozšíriť výrobu
Zdroj: TASR

Spoločnosť SKC foundry, s.r.o., pripravuje rozšírenie svojej prevádzky v Štúrove. Fabrika sa nachádza v bývalom areáli štúrovských papierní. Spoločnosť vyrába polotovary pre automobilový priemysel.

Nové pracovné miesta v Štúrove

Podľa zástupcov firmy by mala byť prevádzka rozšírená o novú výrobnú linku, totožnú s existujúcou, do roku 2020. Vyplýva to z materiálov zverejnených na enviroportal.sk. Dcérska spoločnosť španielskej firmy Funderia Condals v súčasnosti zamestnáva 130 pracovníkov, po rozšírení výroby sa má ich počet zvýšiť na 300 zamestnancov.

Spoločnosť vyrába kovové odliatky pre automobilový priemysel, v Štúrove pôsobí od septembra 2016. Najbližšia obytná zóna sa nachádza zhruba 1300 metrov od areálu zlievarne, ktorý je súčasťou Priemyselného parku Štúrovo.

Areál firmy pozostáva z výrobnej haly, skladových a administratívnych priestorov. V už teraz existujúcej výrobnej hale bude v druhej etape umiestnená nová technológia na vyrábanie polotovarov pre automobilový priemysel. Súčasná výrobná kapacita v rozsahu 15-tisíc ton kovových odliatkov sa zvýši na 40-tisíc ton ročne.

Produkcia 20 ton za deň

V závode bude prebiehať zlievanie, tvarovanie a úprava kovov s kapacitou viac ako 20 ton/denne. Kvôli taveniu resp. odlievaniu a pieskovému hospodárstvu by mali pribudnúť dva komíny, z hľadiska teploty emisií a objemu spalín rovnaké ako už dva existujúce komíny V1 a V2

Podľa primátora Štúrova Eugena Szabóa je investícia firmy, ktorá prišla do Štúrova pred zhruba dvoma rokmi, jedna z najväčších v posledných rokoch. „Záujem investorov o podnikanie v našom meste evidujeme, my im však nevieme ponúknuť priemyselný park, ten je v súkromných rukách. Napriek tomu sa aktívne usilujeme vzbudiť záujem investorov o naše mesto,“ povedal Szabó.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM