Anton Hrachovský Krimi

V Štúrove bolo medzi zadržanými migrantmi 16 maloletých: Väčšinu z nich poslali na východ

Na železničnej stanici v Štúrove v nedeľu (18. 8.) zadržala polícia skupinu 17 nelegálnych migrantov z Afganistanu, z toho 16 maloletých a jedného dospelého.

Ilustračný obrázok k článku V Štúrove bolo medzi zadržanými migrantmi 16 maloletých: Väčšinu z nich poslali na východ
5
Galéria

Migranti sa schovávali pod vozňami maďarského nákladného vlaku. Pracovníčky z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch zabezpečili prevoz 15 maloletých cudzincov do Detského domova pre maloletých v Medzilaborciach, uvádza polícia.

Jeden maloletý bol hospitalizovaný v nemocnici v Nových Zámkoch. „Voči dospelému bolo začaté konanie vo veci administratívneho vyhostenia, ktoré bolo z dôvodu podania žiadosti o azyl prerušené,“ uviedla polícia.

„Dospelý štátny príslušník Afganistanu bude prevezený na Oddelenie azylu Policajného zboru v Humennom,“ dodávajú muži zákona.

Celkovo sa malo z Maďarska dopraviť vlakom približne 30 migrantov schovaných pod vagónmi. „Zvyšná časť migrantov bola zadržaná neskôr, keďže pešo pokračovala ďalej,“ povedali policajti.

Prípad vyšetruje Úrad hraničnej a cudzineckej polície. Ako avizovala polícia, bližšie informácie o počte a národnosti migrantov spresní neskôr.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

FOTO: Polícia zadržala v Štúrove migrantov z Afganistanu
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM