Rastislav Búgel Správy

V priemyselnom parku otvorili novú halu: Do pol roka tu prácu nájde 130 ľudí

Spoločnosť Mühlbauer Technologies oficiálne otvorila novú výrobnú halu v priemyselnom parku Juh v nitrianskej mestskej časti Dolné Krškany. Jej výstavbou ukončila druhú etapu budovania svojej prevádzky na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku V priemyselnom parku otvorili novú halu: Do pol roka tu prácu nájde 130 ľudí
Zdroj: TASR

Nové výrobné priestory zaberajú plochu 5000 štvorcových metrov a zamestnanie v nich nájde v priebehu pol roka ďalších 130 ľudí. V súčasnosti spoločnosť zamestnáva v Nitre 300 pracovníkov. Podľa riaditeľa závodu Ladislava Paškrtu dosiahla výška investície v druhej etape 16,5 milióna eur. Od rozšírenia výrobných priestorov očakáva nárast produkcie o 80 až 100 %.

„Vítame zámer majiteľa tejto nemeckej spoločnosti ísť aj do tretej etapy rozširovania závodu, čo by malo byť niečo nové a veľké na území Nitry a niečo iné ako tieto dve existujúce etapy,“ skonštatoval počas otvorenia výrobnej haly premiér Robert Fico.

Podľa Paškrtu by tretia výrobná hala mala stáť do roku 2020 a prinesie ďalšie nové pracovné miesta. Firma Mühlbauer Technologies, s.r.o., otvorila svoj výrobný závod v Nitre v júli 2009. Celková výška investície vrátane druhej etapy prevyšuje 35 miliónov eur. Na výstavbu závodu získala firma od vlády investičný stimul, podporu získala aj na realizáciu druhej etapy. „Na tento druhý projekt sme získali podporu v rámci daní. Žiadnu inú podporu sme nečerpali,“ povedal Paškrta. Z celkového počtu 300 súčasných zamestnancov tvoria dve tretiny výrobní zamestnanci a jednu tretinu vývojoví a montážni pracovníci. V regióne firma aktuálne spolupracuje s obidvoma nitrianskymi univerzitami a štyrmi strednými školami. V rámci duálneho vzdelávania sa podieľa na výchove 70 študentov stredných škôl. „Máme vlastné školiace stredisko. V rámci ďalšieho projektu si chceme zriadiť v priestoroch budovy vlastnú strednú školu a vychovávať si svojich zamestnancov," skonštatoval riaditeľ firmy.

Vývoj aj výroba

Nemecký koncern Mühlbauer je celosvetovo pôsobiacim systémovým partnerom pre kompletný technologický a know-how transfer na výrobu elektronických ID-dokumentov. Ponúka systémové a softvérové riešenia na výrobu a personalizáciu kariet, cestovných pasov, technológie na princípe kontroly biometrických údajov a systémy na výrobu bankomatových kariet pre potreby bankového a vládneho sektora. Závod v Nitre je rozdelený do dvoch divízií, vývoj a výskum a výroba. Len jedno percento výroby zostáva na slovenskom trhu, zvyšných 99 % exportuje spoločnosť do USA, Číny, Malajzie a do afrických krajín.

V priemyselnom parku otvorili novú halu: Do pol roka tu prácu nájde 130 ľudí
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM