Anton Hrachovský Rôzne

V okrese Nové Zámky začala železničná výluka: Očakáva sa meškanie vlakov

Ak sa chystáte na cestu vlakom, mali by ste rátať aj s omeškaním sa. Železnice Slovenskej republiky totiž v najbližších týždňoch zrealizujú výlukové práce na úseku Palárikovo – Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Nové Zámky začala železničná výluka: Očakáva sa meškanie vlakov
Foto: Ľubomír Hudačko

V rámci výluky, ktorá trvá od 18. septembra do 13. októbra 2017, sa zrealizuje komplexná rekonštrukcia dvojkoľajného priecestia v km 135,919 a oprava koľajového lôžka výhybiek v ŽST Palárikovo. Rekonštruované priecestie sa nachádza v obci Palárikovo, JIČ (jedinečné identifikačné číslo priecestia) SP2014. Práce pozostávajú z vytrhnutia a pokládky koľajových polí, čistenia štrkového lôžka, bagrovania a doplnenia štrkového lôžka, opravy geometrickej polohy koľaje a zvárania.

Očakávajú sa meškania spojov

„Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti 30 km/h, resp. 50 km/h. Počas výluky preto môže dôjsť k miernemu meškaniu vlakov,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková

Cestná uzávera priecestia bude trvať nepretržite od 22. septembra od 7:00 do 5. októbra, do 18:00. Vzhľadom na to, že ide o dvojkoľajný medzistaničný úsek, prevádzka sa bude zabezpečovať po prevádzkovanej koľaji.

„ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ dodala na záver hovorkyňa ŽSR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM