Anton Hrachovský Správy

V okrese Nové Zámky majú udrieť horúčavy: Prichystať sa treba na výstrahu druhého stupňa

Slovenskí meteorológovia opäť vydali pre okres Nové Zámky výstrahu. Tentoraz však ide až o druhý stupeň.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Nové Zámky majú udrieť horúčavy: Prichystať sa treba na výstrahu druhého stupňa
Zdroj: TASR

V najbližších hodinách by sa mali obyvatelia okresu Nové Zámky pripraviť na poriadne teplo. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) už vydal dve výstrahy. Tá prvá – výstraha 1. stupňa platí na piatok 9. augusta od 14:00 do 18:00. „V okrese Nové Zámky sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 °C,“ píše SHMÚ na svojom webe.

Teplejšie však bude podľa meteorológov v sobotu 10. augusta. Výstraha 2. stupňa platí od 15:00 do 18:00. „V okrese Nové Zámky sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ pokračuje SHMÚ.

Kým piatkové (9. augusta) teploty nie sú podľa meteorológov v tejto ročnej dobe a oblasti nezvyčajné, sobota 10. augusta má byť už poriadne horúca. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ píše SHMÚ vo výstrahe 2. stupňa na sobotu 10. augusta.

Meteorologický ústav však v oboch prípadoch varuje, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM